Attraktioner i Nordjylland

Fønix_Loop

Sommerferie indbyder til familieferie og feriehygge, og der findes et væld af attraktioner i Nordjylland, der kan give dig og familien fantastiske og uforglemmelige oplevelser.

Ferien behøver ikke nødvendigvis at gå til varmere himmelstrøg, for at I får en uforglemmelig ferie. Nordjylland har et unikt udvalg af attraktioner for hele familien. Læs mere om de mest populære attraktioner, og få tips og tricks til at planlægge din ferie i Nordjylland. Du er garanteret underholdning og unikke oplevelser for hele familien.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

Aalborg er uden tvivl en attraktion, der er værd at besøge, hvis du er på sommerferie i Nordjylland. I Aalborg Zoo er der vilde oplevelser for hele familien.  Parken ligger nær Aalborgs centrum, og det er derfor en af de attraktioner i Nordjylland med en meget central beliggenhed. Parken har på årsbasis omkring 400.000 besøgende gæster. Der er mulighed for at købe mad og drikke i parken, men der findes også flere steder, hvor I kan spise jeres medbragte mad. Trænger I til et hvil, byder parken også på både trampoliner, hoppeborge samt et stort legeland. En uforglemmelig oplevelse for familier, der elsker dyr og zoologiske haver, og derfor uden tvivl en attraktion, som er perfekt til aktiv ferie med børn

Nordsoeen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium

Oplev livet i Nordsøen i Nordeuropas største akvarium Nordsøen Oceanarium, der er blandt toppen af seværdigheder i Nordjylland. Her kan du møde de søde og legesyge sæler, men også den imponerende store klumpfisk. Akvariet har naturligvis også en legeplads, men ikke en hvilken som helst legeplads! Legepladsen er nemlig udformet som en kaskelothval i naturlig størrelse.

Nordsøen Oceanarium er en populær attraktion, som er et hit på familieferien i Nordjylland. 

Skagen Grenen

Besøg toppen af Danmark - Skagen

Skagen ligger på toppen af Danmark, og den lille by er uden tvivl er en oplevelse værd. Særligt om sommeren summer byen af liv og glæde. Skagen er en lille hyggelig, nordjysk by med butikker og caféer, og så er byen omgivet af smuk natur. Du kan glæde dig til at se forskellige seværdigheder og attraktioner i Skagen.

Byen har inspirerende museer, flotte fyrtårne og en smuk lystbådehavn. En af de største attraktioner i Skagen er dog Grenen. Grenen er der, hvor Kattegat og Skagerrak møder hinanden, og det er en både fantastisk og fascinerende oplevelse at stå med en fod i hvert hav.

Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort

Skallerup er kendetegnet ved at være det oplagte valg for en afslappende familieferie. Hos Skallerup Seaside Resort er der aktiviteter for hele familien, såsom legeland, vandland eller I kan tage til Vesterhavet, som ligger placeret lige ved siden af Skallerup. 

Så har I brug for en afslappende dag på familieferien, i en ellers pakket og aktiv ferie, er Skallerup Seaside Resort det oplagte valg. 

Fs 4499

Fårup Sommerland

En af de mest attraktive og populære attraktioner i Nordjylland er uden tvivl Fårup Sommerland. Fårup Sommerland er en forlystelsespark, hvor der er spændende og sjove aktiviteter for hele familien. 

Tag familien med i Danmarks sjoveste forlystelsespark, der uden tvivl giver uforglemmelige familieoplevelser. Fårup Sommerland er en attraktion i Nordjylland, som I skal besøge, hvis I er på ferie i Nordjylland. Her finder I timevis af underholdning for både store og små. Alt lige fra actionprægede og hæsblæsende rutsjebaner for de lidt større legebørn til karruseller for de mindste. 

Gå heller ikke glip af Fårup Sommerlands enorme badeland, hvor familiens vandhunde rigtig kan slå sig løs.

Budgetvenlige seværdigheder og attraktioner i Nordjylland

Der findes mange sjove seværdigheder i Nordjylland, hvor hele familien kan få uforglemmelige oplevelser sammen. Se også vores forslag til underholdende og budgetvenlige idéer til aktiviteter, du kan lave med dine børn på en sommerferie i Nordjylland. Nordjylland er der et bredt udvalg af attraktive seværdigheder og spændende oplevelser for hele familien – uanset alder. Nordjylland er en oplagt destination, hvis I leder efter flotte seværdigheder som smuk natur, historiske bygningsværker eller anderledes oplevelser, der ikke koster alverden.

 

I kan f.eks.:

  • Besøge Egholm – den lille ø der nås med færge fra Aalborg
  • Gå på jagt efter de spændende og flotte gavlmalerier i Aalborg. Der findes i dag over 70 gavlmalerier i Aalborg, hvilket også er grunden til at byen er udnævnt som Danmarks højborg for street art
  • Besøge Nordjyllands mange dejlige sandstrande, hvor oplevelserne er ganske gratis
  • Tage til Skagen og besøge Grenen, hvor havene mødes
  • Prøve de mange dejlige afmærkede vandreruter
  • Overnatte i shelters
  • Besøge de mange nordjyske naturlegepladser
  • Gå på byvandring i Aalborg og se de mange historiske bygninger og kirker

Aalborg tårnet

Aalborgtårnet er en seværdighed i Nordjylland, der er næsten obligatorisk at besøge, når man besøger Aalborg. Det majestætiske tårn der blev opført i 1933, ligger på Skovbakken, 105 meter over havets overflade. Tårnet har Nordeuropas længste udendørs elevator, så turen mod toppen er en oplevelse i sig selv for store og små. Når man er nået til toppen kommet op, kan den flotte udsigt tage pusten fra enhver. Der findes en bistro på toppen, hvor man kan nyde en bid brød eller en kop kaffe.

Historiske seværdigheder i Nordjylland

Leder du efter seværdigheder i Nordjylland med særligt fokus på historie? Så må du ikke gå glip af et besøg på Vikingemuseet, Lindholm Høje, i Nørresundby nord for Aalborg. Gravpladsen på Lindholm Høje er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jernalder og vikingetid. Gravpladsen blev brugt i perioden fra omkring år 400 efter Kr. til cirka år 1000, og de mange sten på højen markerer næsten 700 brandgrave, som du kan vandre rundt omkring.

 

På Vikingemuseet Lindholm Høje kan du opleve to store udstillinger – én om vikingernes liv på Lindholm Høje og en anden om oldtiden i Limfjordslandet. Museet har desuden en spændende museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje, uldvarer, bøger og mjød.

 

Kunsten

Er du på besøg i sommerlandet og leder efter kulturelle seværdigheder i Nordjylland, så er det måske en idé med et besøg på kunstmuseet Kunsten i Aalborg. Kunsten er et moderne kunstmuseum i en bygning, der er tegnet af arkitekten, Alvar Aalto, med lyse rum, der huser en lang række internationale kunstværker.

Kunsten er også for børn og unge. Med vores Kunst-kuffert, Kunst-ekspedition og Kunst-jagt bliver museumsbesøget forvandlet til en leg for hele familien. Tag dit barn eller barnebarn i hånden og gå på kreativ opdagelse. Børn og unge under 18 år har altid gratis entré på Kunsten. De fleste tilbud er også gratis.

 

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter giver hele familien spændende maritime effekter og oplevelser fra den maritime verden. Man kan bl.a. komme om bord i den sidste danske-producerede ubåd ”Springeren”, en var en af verdens hurtigste torpedobåde, ”Søbjørnen” og en Alouette-helikopter, der har deltaget i aktioner i Nordatlanten igennem 20 år. I har også mulighed for at sejle et skib gennem Aalborg havn via museets sejl-simulator. Det maritime oplevelsescenter rummer også en masse interessante modelskibe og uniformer.

Underholdning for enhver smag

Er du ikke til de historiske eller kulturelle seværdigheder, er der stadig mange andre idéer til ferien i Danmark. Det gode ved seværdigheder i Nordjylland er nemlig, at der er noget for enhver smag. Du kan gå på opdagelse i de spændende attraktioner i Nordjylland, hvor der er underholdning for enhver smag, uanset om der skal være fart over feltet eller afslapning på programmet.