HANDICAPPOLITIK

Gæster med handicap betaler almindelig entrépris på lige fod med Fårup Sommerlands øvrige gæster.

 

Mod forevisning af et gyldigt ledsagerkort fra DSB, et Børneledsagerkort, et DH ledsagerkort, et medlemskort fra Dansk Blindesamfund, kan du medtage én ledsager over 18 år gratis. Dette gælder også for et udenlandsk officielt udstedt ledsagerkort til handicappede. Kortet skal fremvises i billetlugen ved indkørslen til parken.

Ledere og ansatte, der i forbindelse med arbejde er med som ledsagere, kan også komme gratis ind, mod fremvisning af ledsagererklæring. Erklæringen skal udfyldes og medbringes ved hvert besøg. Hent erklæringen her.

Handicappede med Sæsonkort må medtage en ledsager over 18 år gratis, hvis den handicappede har et ledsagerkort fra DSB, et DH ledsagerkort, et Børneledsagerkort eller et medlemskort fra Dansk Blindesamfund. 

Handicapvejledning, "tidsbestillingskort" samt "Vis hensyn"-kort udleveres i Informationen. "Vis hensyn"-kortet udstedes udelukkende til personer med et handicap, som gør, at de ikke kan benytte forlystelsernes kø-systemer på lige fod med parkens andre gæster.

For at få udleveret et "Vis hensyn"-kort skal du henvende dig i Informationen og fremvise et gyldigt ledsagerkort (se ovenfor) eller anden form for dokumentation for handicappet fx. en lægeerklæring, der dokumenterer at man ikke kan stå i kø. Ledsageren til den handicappede får udleveret et specielt armbånd, der synliggør, at det er vedkommende, der har ansvaret for den handicappede.

"Vis hensyn"-kort giver adgang til forlystelserne for den handicappede samt op til 3 andre personer, hvor den ene skal være en ledsager over 18 år.  "Vis Hensyn-Kort" gælder ikke i Aquaparken. 

Alle gæster der har et "Vis Hensyn"-kort kan henvende sig ved attraktionerne og få en tid til at prøve attraktionen. Tidspunktet noteres af operatøren på det udleverede "tidsbestillingskort". Hvis der fx er 20 minutters kø, vil man få en tid 20 minutter efter man henvender sig. Det vil sige, at man ikke skal stå i køen og vente, da man kommer ind gennem udgangen efter de 20 minutter. Den tildelte tid skal ikke benyttes på det præcise tidspunkt, men fra den tildelte tid træder i kraft og en time frem. Det er først muligt at få tildelt en ny tid ved en forlystelse, når den "nuværende" tid er benyttet. 

Den handicappede gæst behøver ikke at være med for at bestille tiden. Ledsageren, der bærer det udleveret armbånd, har også mulighed for at henvende sig ved udvalgte attraktioner og få tildelt en tid, hvor den handicappede kan prøve en tur.

Den handicappede kan medtage tre personer i attraktionerne, hvoraf den ene naturligvis skal være hjælperen med armbåndet.

Det er muligt at få tildelt en tid ved følgende forlystelser:

Ved parkens øvrige forlystelser skal alle gæster, der har et "Vis Hensyn"-kort blot henvende sig ved operatøren - evt. via udgangen. 

Vær venligst opmærksom på de særlige sikkerhedsregler, der gælder for Orkanen, Falken, Flagermusen, Lynet, Mine-Expressen, Træstammerne, Saven og Fønix:

 • Forlystelsernes udgang kan benyttes for lettere adgang til attraktionen.
 • En hjælper eller pårørende (over 18 år) SKAL ledsage den handicappede under turen.
 • Den handicappede SKAL selv kunne stå af og på vognen ved egen hjælp.
 • Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke muligt for handicappede at benytte ovennævnte forlystelser, hvis de ikke selv har mulighed for at bjærge sig ud ved driftsstop. Det vil sige, at den handicappede selv skal kunne gå ned af trapper eller lignende under en eventuel evakuering. Dette krav er udarbejdet efter Arbejdstilsynets gældende regler.
 • Vi gør opmærksom på, at man ved driftstop kan komme til at sidde i vognene/toget i en længere periode, inden man er nede igen. Den handicappede SKAL have gjort sig klart, at de kan håndtere en sådan situation.
 • Vi gør opmærksom på, at restriktioner på skiltningen ved forlystelserne skal overholdes. 
 • Operatøren har bemyndigelse til at afvise gæster af sikkerhedsmæssige hensyn.
 • Der findes ikke lifte ved forlystelserne.

Øvrige forlystelser i Fårup kan afprøves efter evne og i samarbejde med vores medarbejdere.

 • Veje/stisystemer er flisebelagte.
 • Der forefindes handicapparkeringspladser (handicapskilt i forruden påkrævet).
 • Der er handicaptoiletter flere steder i parken.
 • Kørestole kan lejes ved at forhåndsreservere på tlf. 98 88 16 00 (begrænset antal).
 • Der findes ikke lifte ved forlystelserne.
 • I alle parkens toge er der i den forreste vogn plads til en kørestol
 • I karrusellen Rundrejsen er der adgang for kørestolsbrugere. Her kan kørestolsbrugere få sig en hyggelig karruseltur i Svanen.
 • På legepladsen ved Fønix findes der en særlig trampolin forbeholdt kørestolsbrugere.

Handicaptoiletter finder du ved Aquaparken, i indgangsområdet, i Spisekammeret, bag Fårup Grill, i isbutikken ved den store legeplads og i nærheden af Fønix. Ved sidstnævnte finder du desuden skiftefaciliteter beregnet til både store og små. Ved indgangen og Fårup Grill finder du derudover vores Babycare Center.

Fårup er medlem af Mærkeordningen God Adgang. På deres hjemmeside kan du finde detaljerede oplysninger om adgangsforholdene i Fårup Sommerland. 

Klik her og læs mere.

PLANLÆG DIN DAG

Med Fårups smarte app til Android og iPhone får du ventetiden ved de store forlystelser og et kort over parken direkte ned på din mobil!

I appen kan du hele tiden se, hvor lang ventetid der er på de otte største forlystelser i Fårup. Så kan du hurtigt hoppe uden om de længste køer og bedre planlæggen dagen.

Hent Appen

Mere end 60 forlystelser

Slip dit indre legebarn løs i vores sjove forlystelser til børn og voksne. Vi har forlystelser, der byder på alt fra ekstrem kilder i maven, vind i håret, vandpjaskeri til store smil og højlydte grin.

man 140 cm escalator_warning 120 cm Fønix (5)

Fønix

Danmarks største, hurtigste og højeste rutsjebane

Fønix
man 120 cm escalator_warning 95 cm Saven 2020 Web A 8038

Saven

Kører både forlæns og baglæns

Saven
man 105 cm Orkanen 7 (1)

Orkanen

Kører både over og UNDER vandet

Orkanen
man 105 cm escalator_warning 90 cm Mineexpressen 2020 Tryk A 0308

Mine-expressen

En sjov togtur i 13 meters højde

Mine-Expressen
escalator_warning 105 cm Rundrejsen (6)

Rundrejsen

Karrussel i 2 etager for skovens mindste

Rundrejsen
man 120 cm Lynet

Lynet

Fra 0 til 80 km/t på bare 2 sekunder. Vruuum!

Lynet
man 140 cm Fs 4623

Hvirvelvinden

Den vildeste sving - og snurretur!

Hvirvelvinden
man 130 cm escalator_warning 110 cm Fs 4499

Falken

Danmarks hurtigste trærutsjebane 

Falken
escalator_warning 70 cm Skovturen (1)

Skovturen

En hyggelig tur gennem skovlandskabet 

Skovturen
man 150 cm escalator_warning 115 cm Flagermusen 4

Flagermusen

Her bliver du med garanti rundtosset

Flagermusen
man 130 cm escalator_warning 90 cm S5a1303

Træstammerne

Her kan du ikke undgå at få vand på dig 

Træstammerne
escalator_warning 130 cm Rafting 6

Fårup rafting

Vi sejler op ad åen. En rigtig familietur

Fårup Rafting
man Alle Toget

Toget

En hyggelig og idyllisk tur rundt i skoven

Toget
man 130 cm Vandkanonen 15

Vandkanonen

Med frit fald og to loops 

Vandkanonen
man 110 cm Vandslangen 22

Vandslangen

Med fart over feltet for hele familien

Vandslangen

KONTAKT OS

KONTAKT OS