Efterårsferie i Nordjylland

Hoestfest 2020 Web A 0552

Oplev magien i efteråret

Måske er du en af de heldige, der har mulighed for at nyde en uges ferie i uge 42. Men hvad skal du fylde ugen med, hvis du befinder dig i det nordjyske?
Efteråret er en betagende årstid i Nordjylland, hvor naturen skifter sine farver, og hyggen indfinder sig. Det nordjyske og dets omgivelser har masser at byde på for besøgende, der ønsker at nyde efterårsferien.

Her er vores top 9 anbefalinger til efterårsaktiviteter i Nordjylland 2023:

  • Lysfald i Fårup Sommerland
  • Høstfest i Fårup Sommerland
  • Halloween i Aalborg Zoo
  • Fantasifulde kartoffeltryk i Kunst-Lab
  • En tur til havets dyb i Springeren - Maritimt Oplevelsescenter
  • Udforsk livet i havet i Nordsøen Oceanarium
  • Tæt på naturen i Lille Vildmose
  • Dagstur til Skagen
  • Udflugt til Roldskov og Rebild Bakker

Lysfald i Fårup Sommerland

Datoer: 6.-8. oktober og 13.-21. oktober

Tag med familien med på en uforglemmelig rejse gennem lys og lyd til Lysfald i Fårup Sommerland - en magisk og sanselig oplevelse, hvor der siger farvel til den smukke oktober himmel og hilser lyset velkommen. Parken forvandles til en eventyrlig oase om aftenen med imponerende lysinstallationer og en fortryllende stemning. Lysfaldet er en oplevelse for hele familien, hvor man kan gå på opdagelse i den smukke park under stjernehimlen.

Høstfest i Fårup Sommerland

Datoer: 6.-8. oktober og 13.-21. oktober

Fårup Sommerland åbner atter dørene for den årlige Høstfest i efterårsferien.
Besøg parken, når den iført varme efterårsfarver og fyldt med efterårshygge. Her bydes på et væld af aktiviteter for hele familien. Gå på opdagelse i den magiske 'Forheksede Skov', besøg 'Den Forladte Kirkegård' eller nyd en forfriskende drik fra 'Mosekonens Bryghus'.

Uhyggelig Hyggelig Halloween i Aalborg Zoo

Datoer: 7.-29. oktober

Aalborg Zoo inviterer til Nordjyllands største Halloween-fest  - en skræmmende hyggelig oplevelse for hele familien. I år tager vores Halloween-fejring en endnu vildere drejning med uhyggelige dekorationer, der sender kuldegysninger ned ad ryggen.

Børn og dem, der stadig har et legebarn i sig, kan glæde sig til masser af sjov i den kæmpe halmlabyrint, der indbyder til gemmeleg, skattejagt og hoppeleg.

Kunsten - fantasifulde kartoffeltryk

Datoer: 14.-22. oktober

På Kunsten i Aalborg er efterårsferien fyldt med kreativitet og sjov for hele familien. Tag med familien på en spændende oplevelse, hvor fantasifulde kartofler og Heerups Helaarsnisser står i centrum. Kunstneren Henry Heerup var vild med at lave grafik og tryk. Og i Heerups værksted skal I lave et personligt kartoffeltryk-stempel – med hjælp fra Heerups herlige helårsnisser. Til sidst får I dine fantasifulde tryk med hjem, og du kan også blive en del af et fælles tryk-værk.

En tur til havets dyb i Springeren - Maritimt Oplevelsescenter

Datoer: hele året

På Springeren - Maritimt Oplevelsescenter i Aalborg er havet og dets spændende verden inden for rækkevidde. Her kan du opleve maritime eventyr, lære om søfartens historie og dykke ned i en verden af skibe, ubåde og meget mere.

Udforsk livet i havet i Nordsøen Oceanarium

Datoer: hele året

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er det ultimative sted at udforske havets skatte. Her kan du opleve fascinerende undervandsverdener, klumpfisk-safari og spændende foderoplevelser. Det er den perfekte destination for en uforglemmelig efterårsferie fyldt med havets magi. De yngste gæster kan male fugle- eller fiskemasker i krea-værkstedet, og som sædvanligt er der daglige fodringer af klumpfisk, havdyr i store og små akvarier samt sæler.

Tæt på naturen i Lille Vildmose

Datoer: 1.april – 22.oktober

Det danske efterår indbyder til fantastiske naturoplevelser og hygge med familien. Tag ud Lille Vildmose klædt i efterårsfarver på egen hånd eller deltage i en guidet tur, hvor du kan lære om, hvordan dyrelivet forbereder sig til den kommende vinter. Få muligheden for at komme helt tæt på fuglelivet, mærk jorden gynge under dine fødder i mosen. Måske få øje på en majestætisk elg, et vildsvin eller en imponerende ørn.

Dagstur til Skagen

Datoer: hele året

Tag en dagstur til Skagen, og oplev Danmarks nordligste by. Skagen byder op et hav af seværdigheder bla. Tilsandede Kirke, Skagen BunkermuseumDet Grå fyr, Råbjerg Mile eller stå med et ben i hvert hav ved Grenen. Der er 60 kilometer med hvide badestrande omkring Skagen, så tage badetøjet eller tag en kikkert med og led efter både fugle og havpattedyr ud over havet og på land.

Udflugt til Roldskov og Rebild Bakker

Datoer: hele året

Rold Skov og Rebild Bakker er i efteråret klædt i et smukt tæppe af efterårsfarver. De gyldne, orange og røde nuancer skaber en magisk atmosfære, der indbyder til vandreture og naturfotografering. Tag på vandreture, slå jer løs på naturlegepladsen ’Røverknolden’ eller samle kastanje til kastanjedyr. Så pak madpakken og nyd efteråret og madpakken i en af de mange madpakkehuse.

Efterårsferien i Nordjylland byder på en bred vifte af aktiviteter, der vil glæde alle aldre og interesser. Uanset om du foretrækker en magisk aften i Fårup Sommerland, en uhyggelig Halloween i Aalborg Zoo eller en dybdegående udforskning af kultur og natur, har Nordjylland noget at tilbyde. Så pak varmt tøj og tag på eventyr i det smukke efterårslandskab i Nordjylland.