1.12.0.5516
Skip to the content

Hold ferie med børnene i Nordjylland

En underholdende ferie med børn behøver ikke foregå under eksotiske himmelstrøg i Sydens sol. Nordjylland byder på masser af oplevelser til den perfekte børneferie, og et væld af forskellige overnatningsmuligheder. I Nordjylland er der spændende muligheder til en ferie med børn - uanset om du skal på ferie med små eller store børn. 

Tag på børneferie i Nordjylland 

Sommerferien er ofte det tidspunkt, hvor familien får en velfortjent pause fra hverdagens strenge program og endelig har tid til at være sammen. Derfor er det også vigtigt, at både børn og voksne får en god ferie med plads til sjov og afslapning, så der kan samles ny energi, inden hverdagen begynder igen.

En oplagt mulighed, uanset om I har store eller små børn, er at leje et sommerhus. Herfra kan I tage på forskellige udflugter med børnene, eller nyde solen og hinandens selskab hjemme på terrassen eller haven.

Uanset hvor I vælger at holde ferie i det nordjyske, byder Nordjylland på seværdigheder og attraktioner, som I med fordel kan besøge, når I skal på ferie med børnene.  

En anden mulighed er campingferie i Nordjylland. En ferieform som uden tvivl sikrer jer en fantastisk ferie med jeres børn - uanset om I har små eller store børn. Campingferien har også den fordel, at børnene kan finde mange legekammerater, og dermed hele tiden har andre at lege med, og derved undgår at komme til at kede sig. 

Der findes masser af muligheder for at holde ferie med børn i Nordjylland. Nogle er mere velegnede til en børnferie end andre, ligesom der også er forskel på, om I er en småbørnsfamilie eller en familie med lidt større børn.

Ferie med små børn

Skal I på ferie med yngre børn, kan det være en fordel at vælge en ferieform, hvor I har en fast base, da der ofte er mange ting at tage hensyn til med mindre børn. Det betyder dog ikke, at I ikke kan holde en familieferie udenfor hjemmet.

Tag eksempelvis børnene med på en bondegårdsferie, hvor I har mulighed for at opleve dyrene på tæt hold. Afhængig af hvor I vælger at holde ferien, kan I vælge imellem at bo på gården og dermed leje jer ind på et værelse, eller I kan vælge at leje en selvstændig bolig, hvor I har eget køkken og bad.

I kan booke jeres næste bondegårdsferie igennem Landsforeningen for Landboturisme eller via Landsforeningen for Økologisk Landboturisme.

Ferie med større børn

En familieferie med børn kan spænde i flere retninger afhængig af, hvad I foretrækker. Uanset om I er til en aktiv ferie, en afslappet ferie eller en mere primitiv ferieform, findes der mange alternativer til en skøn børneferie. 

Hold en aktiv ferie med børnene på en cykelferie. Danmark er fyldt med naturskønne cykelruter. Afhængig af hvad I er til, kan I vælge at tage et telt med på cykelferien til overnatning, I kan overnatte i hytter på campingpladser, vandrehjem mv., eller I kan vælge at have en base i sommerhus eller på en campingplads og cykle ud på forskellige udflugter.

En tredje mulighed er også at tage familien med på en ferieform, hvor I kommer helt tæt på naturen ved at tage på en vandreferie i den danske natur. Overalt i Danmark findes der områder, hvor I kan få lov til at slå jeres eget telt op uden betaling. Er I til den mere primitive overnatningsform, findes der således også flere steder i den danske natur, hvor man har bygget sheltere, hvor I kan overnatte i jeres sovepose. Find mere information på Naturstyrelsens hjemmeside.