Familieferie i Danmark

Thorup Strand 39788

En ferie med hele familien behøver ikke byde på hæsblæsende aktiviteter og nye oplevelser hver eneste dag, men handler ligeså meget om, at familien er samlet og hygger sig sammen. Derfor er en god familieferie i Danmark ofte en blanding af afslapning og oplevelser, så der lades op med energi til hverdagen igen starter. En ferie med familien skal både indeholde dage, hvor der er fart over feltet og masser af aktivitet. Men der skal også være dage, hvor der er plads til, at de voksne kan få tid til at slappe af med en bog eller en avis, mens børnene leger.

Nordjylland – det bedste valg til en familieferie i Danmark

Nordjylland er det oplagte valg til en familieferie i Danmark. Landsdelen har alle rammerne til at være det perfekte sted til en familie, hvor I kan opleve alt fra hæsblæsende action til fredfyldt og skøn natur og spændende seværdigheder. Ferier – og især sommerferien - er det tidspunkter på året, som hele familien glæder sig til. Det kan være en svær opgave som børnefamilie at finde en ferieform og ikke mindst en destination, der byder på både oplevelser til familiens yngste og ældste. Vi giver dig her inspiration til den bedste familieferie i Danmark.

Nordsoeen Oceanarium

Nordjyske strande – et must på en familieferie i Danmark

Der er ingen grund til at tage på en dyr charterferie, når Danmark og især Nordjylland kan byde på et væld af skønne ferieområder og hvide sandstrande. Tag børnene med på familieferie i Nordjylland.

Lej et sommerhus i en af de mange nordjyske feriebyer og nyd den danske sommer og Danmark, når landet er smukkest – markerne er grønne, skovene frodige og badestrandene er fyldt med glade mennesker. Bliver i trætte af at bade og ligge i solen på den nordjyske øst- eller vestkyst, så byder landsdelen på en masse sjove aktiviteter og forlystelser, som kan underholde hele familien.

Uanset om I er til museer, gastronomi, shopping, zoologisk have eller vilde rutsjebaner har Nordjylland det hele. Også hvis der opstår et par regnvejrsdage, findes der mange underholdende indendørs aktiviteter. Besøg eksempelvis Nordeuropas største akvarie, Nordsøen Oceanarium, som byder på et gigantisk akvarie, hvor I kan opleve det alsidige og frodige dyreliv under vandet.

Falken 1

Fårup Sommerland giver uforglemmelige oplevelser

Et besøg i Danmarks sjoveste forlystelsespark er uden tvivl et must, hvis I er på familieferie i Danmark og turen går til Nordjylland. I Fårup Sommerland kan I få et væld af gode oplevelser for hele familien, som I sent glemmer.

Fårup Sommerland har nogle af de sjoveste forlystelser - og der er uden tvivl noget for hele familien uanset alder. Parken lægger op til hæsblæsende action, leg for børnene på nogle af parkens mange legepladser, et kæmpemæssigt vandland for familiens vandhunde, og mange andre sjove aktiviteter. Fårup Sommerland er en forlystelsespark, der har et hav af spændende forlystelser, og som ligger placeret midt i et dejligt skovområde, og derfor er omgivet af smuk natur.

 

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

En tur i Aalborg Zoo er et god bud på en sjov aktivitet, hvis I skal på familieferie i Danmark. Man kan nemt tilbringe en hel dag i Aalborg Zoo, der byder på store oplevelser med alverdens dyr. Haven er hyggelig og overskuelig at bevæge sig rundt i, og man kan både blive klogere og blive godt underholdt, når dyrepasserne fortæller om dyrene i de daglige speaks rundt om i haven.

Når sulten og tørsten melder sig, kan man besøge Spisehuset Skovbakken eller et de andre spisesteder i haven. I er også velkomne til at grille medbragt mad på de opsatte griller. Aalborg Zoo rummer en sjov legeplads, store grønne plæner og mange dyr, man kan komme helt tæt på.

 

Thorup Strand 39788

Himmelbjerget er for hele familien

Får I lyst til at drage lidt sydpå i Jylland, er Himmelbjerget i Ry blandt de smukkeste danske seværdigheder, der egner sig fint som en del af en familieferie i Danmark. Himmelbjerget ligger 125 meter over Julsø og 147 meter over havet – er den gennemsnitlige stigning 6,4 %. Det er lidt hårdt at komme til toppen – men udsigten over Søhøjlandets søer og skove er hele turen værd. På selve Himmelbjerget kan man forsyne sig med mad og drikke, købe souvenirs eller nyde den smukke udsigt og tage billeder. Den storslåede natur omkring Himmelbjerget har i gjort indtryk på besøgende lige fra landskabsmalere og digtere til vandrere, cyklister og sejlende. Områdets stier giver jer fine muligheder for at opleve naturen i roligt tempo.