Strand- og badeferie i Nordjylland for hele familien

Hirtshals Photo Robin Skjoldborg 60

I Nordjylland finder I nogle af landets og Nordeuropas absolut skønneste badestrande, som byder på børnevenlige, hvide sandstrande, så langt øjet rækker. Nordjylland byder også på strækninger til dig, der holder af windsurfing, og på områder, hvor du kan nyde stranden næsten helt for dig selv. En strandferie i Nordjylland byder på et hav af forskellige muligheder, og der er uden tvivl gode muligheder for, at I kan holde en dejlige strandferie sammen i skønne omgivelser. 

Badeferie i Nordjylland er unikt, og gennem mange generationer har de lækre feriebyer langs kysterne i Nordjylland været populære rejsemål på grund af den fantastiske, nordjyske natur, lækre sandstrande og ikke mindst havet. På en badeferie i Nordjylland er der plads til at hele familien kan hygge sig ved de lækre sandstrande.

 

KYSTFERIE I NORDJYLLAND

Uanset hvor I tager hen på ferie i Nordjylland, vil I kunne opleve de fineste hvide sandstrande inden for kort afstand, og det gør en kystferie i Nordjylland til en populær ferie for mange. Kører I mod vest, kan I således opleve brede sandstrande. Nogle strækninger byder på de dejligste badestrande, imens andre strækninger er særdeles populære for windsurfere. Tager I derimod turen mod øst, vil I kunne opleve særdeles børnevenlige badestrande med små bølger og lavt vand.

Trygfonden har udarbejdet 5 baderåd, som fortæller, hvad du særligt skal være opmærksom på, når du færdes på stranden.  

Pak en picnickurv med forsyninger til hele dagen, og lad børnene tage spande og skovle og andet sjov med til stranden. Imens kan I nyde solen og hinandens selskab.

Den høje standard på de nordjyske strande er belønnet med et utal af Blå Flag, som er jeres garant for en god badeoplevelse. Det Blå Flag er en international miljømærkningsordning. Kun strande, der gør en ekstra indsats for miljøet, og som rent sikkerhedsmæssigt tilbyder ordentlige faciliteter, får tildelt det Blå Flag.

Hirtshals Photo Robin Skjoldborg 54

Nordjylland året rundt

Om sommeren er de nordjyske strande fyldt med ferieglade mennesker, som nyder solen på stranden og i vandet, imens børnene leger, bygger sandslotte og sopper langs vandkanten.

Holder du badeferie i toppen af Danmark, bør du helt sikkert besøge Blokhus Strand, Bisnap Strand, Skagen Strand eller Skallerup Klit, som er kåret til at være blandt Danmarks bedste strande. Besøger du Nordjylland om efteråret eller vinteren, vil I langs den nordjyske vestkyst kunne opleve, hvordan naturens kræfter får frit spil, når vestenvinden blæser.

Familieferie Lã Kken 39724

Kystferie i Løkken

Løkken er en af de klassiske badebyer på den nordjyske vestkyst, og byen er derfor en oplagt destination til badeferien. Vil du gerne på en hyggelig strandferie med hyggeligt strandliv og en dejlig atmosfære, så er Løkken det oplagte valg.

Løkken er kendt og elsket for sin fine badestrand samt de karakteristiske hvide badehuse og fiskerbåde på stranden ved molen. Gennem generationer har feriegæster fra nær og fjern søgt til Løkken for at opleve havet, klitterne og den hyggelig by med strandsand i gaderne.

Hirtshals Photo Robin Skjoldborg 58

Blokhus - den charmerende badeby

Blokhus er en af de mest populære og velbesøgte badebyer på den Nordjyske vestkyst, og hvert år valfarter turister til den charmerende by for at få en dejlig badeferie. Blokhus er en charmerende badeby, som byder på dejlige oplevelser for både store og små.

Grenen Skagen 10883

Skagen - toppen af Danmark

Skagen er uden tvivl den mest berømte kyst- og badeby i Nordjylland. Skagen er en by med en lang, kulturel og fascinerende historie. Skagen har fantastisk natur, og i området omkring Skagen finder du nogle af Danmark lækreste sandstrande med hvidt, blødt sand. Skagen er derfor perfekt til en dejlig strand- og badeferie.

Du finder os et levende byliv i Skagen, hvor der gode muligheder for både shopping og gode madoplevelser. Er du interesseret i kunst og kultur, er der også en bred vifte af inspirerende og spændende museer, som uden tvivl er et besøg værd. Skagen er derfor også en by, som tiltrækker både lokale og internationale kunstnere.

Klitmoeller

Oplev bølgerne i Klitmøller

Klitmøller er et hyggeligtfiskerleje og en levende badeby med dejlige badestrande, og det er derfor en oplagt muligheder til badeferien. Byen rummer indbydende spisesteder og små hyggelige butikker, som blandt andet frister med souvenirs og kunsthåndværk.

Klitmøller har altid været en populær og attraktiv badeby, men byen er i dag nærmest blevet verdensberømt for byens fantastiske surfmuligheder. Som et resultat af byens enestående surfmuligheder er Klitmøller blevet et sandt paradis for surfere, og byen har derfor også fået tilnavnet "Cold Hawaii".