Skip to the content

Aktiv ferie med børn

Tag på aktiv børneferie, hvor du sammen med familien får oplevelser, I aldrig glemmer. Nordjylland byder på et væld af spændende aktiviteter, seværdigheder og forlystelser til både store og små.  

Sjove ferieaktiviteter med børn

Du behøver ikke pakke kufferten og købe dyre flybilletter sydpå for at tage børnene med på en aktiv ferie. Nordjylland giver dig flere muligheder at vælge imellem, uanset om I er til sved på panden, afstressende vandreture eller spændingsfyldt action med fart på. Vi har samlet syv sjove aktiviteter, som du kan bruge til at planlægge en aktiv børneferie:

  1. Badeferie på nogle af Danmarks bedste badestrande
  2. Vandretur i Danmarks største skov
  3. Besøg Fårup Sommerland
  4. Kom tæt på naturen i nationalparkerne
  5. Kanoferie i de nordjyske åer
  6. Ridetur i naturen
  7. Picnic i de danske klitter


Få flere gode ferietips

Til familien med vandhunde

Er der noget bedre end en tur på stranden på en varm sommerdag? Tiden flyver, når du er på stranden, og der er masser af ting at lave. Forbered en picnickurv med mad, drikke, snacks samt tæpper, håndklæder, solcreme og badetøj og så afsted. Husk også penge til en is - de smager ekstra godt på stranden.


I Nordjylland finder du nogle af de bedste badestrande i Danmark. De er børnevenlige og med hvidt sand. Skal der være mere action, er det oplagt at søge mod Cold Hawaii - også kendt som Klitmøller. Det lille danske surferparadis byder på rig mulighed for action, for her kan du nemlig lære at surfe. Der er dog en aldersgrænse på 8 år.

 

Læs også: Strandferie i Nordjylland

Rold Skov er fuld af sjov

Vidste du, at Rold Skov er Danmarks største skov, som befinder sig i Nordjylland? Hvis den aktive børneferie går til det nordjyske, er skoven bestemt et besøg værd. Drag ud på en vandretur, og nyd den skønne natur.

 

Skal der mere fart på, kan du prøve kræfter med de forskellige mountainbikeruter. Prøv blandt andet den ekstreme og krævende downhill-bane, som byder på en højdeforskel på 45 meter på trods af en blot 450 meter lang strækning. Der er naturligvis også ruter, hvor de mindste kan være med.

 

Se flere seværdigheder i Nordjylland

Besøg Danmarks sjoveste sommerland

De største oplevelser er dem, vi har sammen, og i Fårup Sommerland finder du masser af sjove aktiviteter og forlystelser for hele familien.

Prøv alt fra vilde rutsjebaner og børnetivoli til Danmark største vandland. Vil du opleve den fulde skovestemning, kan du overnatte på det 4-stjernede familiehotel, Hotel Fårup, som ligger midt i forlystelsesparken.

 

Besøg Danmark sjoveste sommerland

Oplev de danske nationalparker

I det nordjyske finder du en masse naturskønne områder med en god blanding af klitter, plantager og skovområder. Tag på udflugt med familien og lær, hvordan det danske landskab er blevet til, mens du får den enestående og unikke danske natur helt tæt på.

 

Tag eksempelvis på en skøn og aktiv børneferie i Thy Nationalpark. Der er dog også mulighed for at besøge andre naturområder, som Mols Bjerge og Vadehavet i Esbjerg, i resten af Jylland.

 

Oplevelser for hele familien

Tag på en hyggelig kanotur

Oplev naturens fred og ro, og tag familien med på kanotur, hvor du hurtigt glemmer tid og sted. Der er forskellige åer i Nordjylland, blandt andet ved Mariagerfjord, Præstebo, Rebild og Uggerby, hvor du kan leje en kano og redningsveste. Kanoturen kan både laves som en heldagstur eller forlænges med en overnatning i telt eller shelter.

 

Få tips til en billig ferie med børn

Oplev Danmark til hest

Kom med på ridetur på islandske heste på en aktiv børneferie. Fårup Sommerland giver dig mulighed for at komme ud at ride i skoven, naturen og terrænet omkring Fårup.  

 

Er det første gang, at familien skal prøve kræfter med ridning, så fortvivl ej. Vi tilbyder forskellige rideture for både erfarne og nye ryttere, og I får følgeskab af en erfaren guide.

 

Bestil en ridetur i naturen

Pak en picnickurv og tag afsted

Slå jer ned i et af de mange dejlige naturområder med en picnickurv, og nyd ferien. Du kan eksempelvis tage af sted til en af de mange skovlegepladser, som er mange steder i Nordjylland. Du kan også pakke fiskestangen og tage på fisketur.

 

Få opskriften til en hyggelig picnictur

Skab gode oplevelser sammen

Der er rigtig mange muligheder for sjove aktiviteter til en aktiv ferie med hele familien i Nordjylland. Begynd planlægningen til en skøn ferie, som du og børnene aldrig glemmer, allerede i dag.

 

Planlæg dit besøg i Fårup Sommerland