En grøn skov

Lynet Drone 2020 Web A 0177

I Fårup Sommerland og på Hotel Fårup lægger vi os i selen for at drage omsorg for både gæster, personale og miljø, og vi ønsker at være en park og et hotel, der foretrækkes af vores skønne gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Vi har i mange år fokuseret på at passe rigtigt godt på vores smukke grønne skov og den fantastiske natur, vi ligger midt i. Derfor har vi gennem mange år tænkt miljøet ind i måden, Fårup drives på. Og med en stor park kommer et stort ansvar! Derfor er vores ønske om en bæredygtig udvikling i sin helhed et vigtigt omdrejningspunkt i vores forretning – og det er samtidig noget, vi konstant vil videreudvikle og optimere på, så vi sæson efter sæson tager skridt i den rigtige retning.

Den bæredygtige udvikling går på tværs af, hvordan vi driver og udvikler Fårup, og går på den måde både på, hvordan vi forbruger forskellige ressourcer, mindsker vores CO2-udledning og håndterer affald, men en lige så stor og vigtig del af vores bæredygtige udvikling handler om, hvordan vi begår os som en regional virksomhed med et (socialt) ansvar for det skønne område, vi bor i, samt de mennesker vi deler området med.

Her på siden kan læse lidt mere om de forskellige tiltag, vi gør, for at gøre vores – og andres – verden lidt grønnere, bedre og mere bæredygtig.

Vejen mod et bæredygtigt sommerland

Green Attraction

Green attraction

Ja, hvad skal det betyde? Green Attraction er et miljømærke, der gives til attraktioner, som lever op til en lang række krav om bæredygtig drift - og det miljømærke har Fårup!

Som stolte indehavere af Green Attraction-mærket forpligter vi os altså til at opfylde en omfattende liste af krav.

Det er blandt andet vores pligt at have fokus på at undgå farlig kemi i rengøringsmidler, samt at mindske vores forbrug af ressourcer som vand og energi. I Fårup har vi blandt andet krav til energieffektiviteten i vores køkkener og krav til vandforbruget på vores toiletter. For i det hele taget at bruge så lidt vand som muligt, bruger vi eksempelvis vand fra parkens søer til at vande parkens mange træer og planter – og altså aldrig vand fra vandværket. På den måde indgår en stor del af vandet i parken i vores eget lille økosystem!

Når man skal have kræfter til at boltre sig i vilde rutsjebaner en hel dag, så kræver det at man får fyldt tanken op med lækker mad. Green Attraction-mærket sætter således også fokus på, at vi skal leve op til en række krav omkring den mad og drikkevarer, vi serverer. Det betyder bl.a., at vi bruger råvarer, der er i sæson – og gerne lokale, og minimum 15% af alt mad og drikke, vi serverer, skal være økologisk. Samtidig skal vi leve op til, at der i Fårup tilbydes vegetariske alternativer, og at vi løbende reducerer vores kødforbrug - særligt af det kød, der udleder mest CO2.

Listen over ting, vi skal leve op til som Green Attraction, er altså lang – men det gør vi med glæde! Vi sætter en ære i at bidrage til lokalsamfundet på en positiv måde.

Læs mere

DET ØKOLOGISKE SPISEMÆRKE

Vi elsker øko! Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder. Mærket findes i tre forskellige udgaver; guld, sølv og bronze. På Hotel Fårup er vi stolte indehavere af det Økologiske Spisemærke i sølv, og det betyder helt konkret, at 60-90% af alle vores indkøbte råvarer på Hotel Fårup er økologiske! Du er altså garanteret en masse lækker økologi, når du spiser på Hotel Fårup. Det tror vi på både højner kvalitets- og smagsoplevelsen til glæde for vores gæster.

Igennem Green Attraction forpligter vi os desuden til at mindst 15% af hele parkens mad og drikkevarer er økologiske, sådan at du også på de andre steder i parken kan du nyde økologiske råvarer – blandt andet i Skovens Pasta i Spisekammeret, hvor der udelukkende serveres retter der er 100% økologiske og det det Økologiske Spisemærke i guld. Og hey! Vi brygger alt kaffe i parken på økologiske bønner.

Læs mere

Hotel Fårup Spisning (2)

REFOOD

Ja, hvad søren er det? REFOOD-mærket er en tillidsbaseret ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, der aktivt gør en indsats mod madspild og for genanvendelse. 

I Fårup ønsker vi at bidrage til et mere ressourceeffektivt Danmark ved at være med på en bæredygtige rejse, hvor vi sammen får det maksimale ud af den mad, som ellers går til spilde. Kort fortalt: Fuldt skrald på grønt skrald. Af den årsag er vi medlem af REFOOD-mærket. Dette betyder, at vi indsamler og måler den mad vi smider ud – og sørger for at det bliver sendt til et biogasanlæg, så der kan komme energi ud af det. Og samtidig bliver vi klogere på hvor meget mad vi smider ud, så vi aktivt kan arbejde på at mindske mængden og derigennem arbejde for at en mere bæredygtig fødevare- og servicesektor præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Læs mere

2R2a7040

GREEN KEY

Green Key er hotellernes internationale miljømærke. Det gives til hoteller, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet - og måske du har gættet det? Hotel Fårup er Green Key-certificeret, og det er vi altså superstolte af! Mærket er nemlig et udtryk for, at vi på Hotel Fårup lever op til en række konkrete og relevante miljøkrav på tværs af hele hoteldriften. 

Kravene omhandler alt lige fra energi, vand og rengøring til økologiske råvarer, som vi løbende dokumenterer og bliver tjekket op på. På den måde sikrer vi, at det hele spiller!

Læs mere

S5a1303

RUTSJEBANER PÅ VEDVARENDE ENERGI

I Fårup bruger vi en hel del strøm på at sende glade gæster op og ned ad rutsjebaner, igennem brusende vandfald og på at servere lækker mad for dem efter en lang dag i forlystelserne. Vi arbejder hele tiden på at vores forlystelser og køkkener er så energieffektive som muligt, men vi kommer altså ikke ud over at det kræver noget energi at drive sådan en forlystelsespark. Derfor har vi valgt at tilkøbe KlimaEL fra vores energileverandør Norlys. Konkret betyder det at vi betaler lidt ekstra for den strøm vi køber, men til gengæld garanterer Norlys så at der købes såkaldte oprindelsesgarantier for den samme mængde strøm som Fårup forbruger – og vi har lov til at kalde vores strømforbrug for CO2-neutralt.

Det betyder naturligvis ikke at rutsjebanerne ikke kører når vinden ikke blæser eller der ikke produceres strøm i den nordiske vandkraft – eller at alt den strøm der bliver brugt i sommerlandet er vedvarende, men det betyder at Fårup er med til at påvirke at hele elproduktionen bliver mere grøn.

Læs mere om KlimaEL lige her: https://norlys.dk/erhverv/el/klimael/

Socialt ansvar

Hvis du spørger os, er en vigtig del af bæredygtig udvikling også at være bevidst om sit sociale ansvar. I Fårup har vi omkring 600 medarbejdere hver eneste sæson – og for mange af dem er jobbet i Fårup deres første møde med arbejdsmarkedet. Vi vægter højt at give vores unge medarbejdere en god start på arbejdslivet! Vi arbejder for at være blandt de virksomheder i Danmark, der har de dygtigste, mest engagerede og ikke mindst tilfredse medarbejdere. Og vi måler og evaluerer løbende på det, så vi sikrer, at det er et mål, vi følger til dørs.

Hvert år afholder vi derudover i starten af sæsonen det, vi kalder en: ”En Forårsdag i Skoven” – for det er lige nøjagtig det, det er. Vores mål med denne dag er at gøre en lille forskel for mennesker, der trænger til lidt solskin og magi i en ellers vanskelig hverdag. Her inviterer vi omkring 4.000 børn og unge, som har mere at kæmpe med, end børn fortjener, på besøg i parken. Det kan eksempelvis være børn, der er ramt af sygdom eller sorg, eller børn med familiemedlemmer ramt heraf. Det gælder også børn, der vokser op i familier, der økonomisk er vanskeligt stillet. På denne dag kan alle disse børn, sammen med deres familier, få en dag, de forhåbentligt vil se tilbage på med et stort smil i rigtig lang tid.

Rekruttering 1

En forårsdag i Skoven

”En Forårsdag i Skoven” ser vi derudover som en fantastisk mulighed for, at alle vores nye medarbejdere kan få en masse praktisk træning i parken for allerførste gang. Det er altså på den måde en dag, der på flere parametre går op i en højere enhed

Også et socialt ansvar overfor lokalsamfundet er en ting, vi har stort fokus på i Danmarks Sjoveste Skov. Fårup ligger placeret i det skønne nordjyske og er en del af lokalsamfundet i Hune, Blokhus og ikke mindst Nordjylland i sin helhed. Vi har højt på listen at gøre en positiv forskel for lokalsamfundet og erhvervslivet i området, og dette gør vi blandt andet ved at tilbyde de unge mennesker fra området et sjovt og lærerigt fritidsarbejde; men også ved at bakke op omkring de lokale klubber og foreninger! Og så fører vi det ligeledes ud i livet ved at være en aktiv spiller i at løfte turismen i området – og dermed øge grundlaget for at andre virksomheder i oplevelses- og serviceindustrien kan etableres og trives i regionen.

Toget

ØVRIGE KONKRETE TILTAG I PARKEN

I Fårup har vi udover alt det ovenstående gjort os nogle helt konkrete tiltag for skridt for skridt at bevæge os i den rigtige retning. Over de seneste år har vi skiftet rigtigt meget af vores engangsservice ud med tallerkner, bestik og glas, som kan vaskes op og bruges igen – og der hvor det ikke kan lade sig gøre, forsøger vi at gøre brug af produkter og emballage, der er så skånsomme mod miljøet og så let nedbrydelige som overhovedet muligt.

Vi har derudover opsat affaldssorteringsstationer flere steder i parken, så gæster her kan komme af med affald, der ikke er restaffald. Det affald, vi selv producerer i parken, bliver sorteret i 13 forskellige sorteringsenheder, så vi er sikre på, at alt kommer lige præcis det sted hen, det skal.

Vores kontorer, værksteder, restauranter og selvfølgelig Hotel Fårup opvarmes af varmepumper. Vores skønne tog, der bringer gæster fra den ene ende af skoven til den anden, kører på biodiesel, og lyset i parken er langt de fleste steder LED og behovsstyret. Alle parkens toiletter og urinaler er vandbesparende – blandt andet findes der alle steder vandhaner med sensor, så forbruget af vand her ikke er større end nødvendigt.