Skip to the content

EN GRØN SKOV

I Fårup Sommerland og på Hotel Fårup lægger vi os i selen for at drage omsorg for både gæster, personale og miljø, og vi ønsker at være en park og et hotel, der foretrækkes af vores skønne gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Vi har i mange år fokuseret på at passe rigtigt godt på vores smukke grønne skov og den fantastiske natur, vi ligger midt i. Derfor har vi gennem mange år tænkt miljøet ind i måden, Fårup drives på. Og med en stor park kommer et stort ansvar! Derfor er vores ønske om en bæredygtig udvikling i sin helhed et vigtigt omdrejningspunkt i vores forretning – og det er samtidig noget, vi konstant vil videreudvikle og optimere på, så vi sæson efter sæson tager skridt i den rigtige retning.

Den bæredygtige udvikling går på tværs af, hvordan vi driver og udvikler Fårup, og går på den måde både på, hvordan vi forbruger forskellige ressourcer, mindsker vores CO2-udledning og håndterer affald, men en lige så stor og vigtig del af vores bæredygtige udvikling handler om, hvordan vi begår os som en regional virksomhed med et (socialt) ansvar for det skønne område, vi bor i, samt de mennesker vi deler området med.

Her på siden kan læse lidt mere om de forskellige tiltag, vi gør, for at gøre vores – og andres – verden lidt grønnere, bedre og mere bæredygtig.

imageAltText

DET ØKOLOGISKE SPISEMÆRKE

Vi elsker øko! Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder. Mærket findes i tre forskellige udgaver; guld, sølv og bronze. På Hotel Fårup er vi stolte indehavere af det Økologiske Spisemærke i bronze, og det betyder helt konkret, at 30-60% af alle vores indkøbte råvarer på Hotel Fårup er økologiske! Du er altså garanteret en masse lækker økologi, når du spiser på Hotel Fårup. Det tror vi på både højner kvalitets- og smagsoplevelsen til glæde for vores gæster.

Igennem Green Attraction forpligter vi os desuden til at mindst 15% af hele parkens mad og drikkevarer er økologiske, sådan at du også på de andre steder i parken kan du nyde økologiske råvarer – blandt andet i Skovens Pasta i Spisekammeret, hvor der udelukkende serveres retter der er 100% økologiske og det det Økologiske Spisemærke i guld. Og hey! Vi brygger alt kaffe i parken på økologiske bønner.

Læs mere om ordningen

imageAltText

REFOOD

Ja, hvad søren er det? REFOOD-mærket er en tillidsbaseret ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, der aktivt gør en indsats mod madspild og for genanvendelse. 

I Fårup ønsker vi at bidrage til et mere ressourceeffektivt Danmark ved at være med på en bæredygtige rejse, hvor vi sammen får det maksimale ud af den mad, som ellers går til spilde. Kort fortalt: Fuldt skrald på grønt skrald. Af den årsag er vi medlem af REFOOD-mærket. Dette betyder, at vi indsamler og måler den mad vi smider ud – og sørger for at det bliver sendt til et biogasanlæg, så der kan komme energi ud af det. Og samtidig bliver vi klogere på hvor meget mad vi smider ud, så vi aktivt kan arbejde på at mindske mængden og derigennem arbejde for at en mere bæredygtig fødevare- og servicesektor præget af mindre ressourcespild og mere genanvendelse.

Læs mere om REFOOD

imageAltText

GREEN KEY

Green Key er hotellernes internationale miljømærke. Det gives til hoteller, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet - og måske du har gættet det? Hotel Fårup er Green Key-certificeret, og det er vi altså superstolte af! Mærket er nemlig et udtryk for, at vi på Hotel Fårup lever op til en række konkrete og relevante miljøkrav på tværs af hele hoteldriften. 

Kravene omhandler alt lige fra energi, vand og rengøring til økologiske råvarer, som vi løbende dokumenterer og bliver tjekket op på. På den måde sikrer vi, at det hele spiller!

Læs mere om Green Key Miljømærket

imageAltText

RUTSJEBANER PÅ VANDKRAFT

I Fårup bruger vi en hel del strøm på at sende glade gæster op og ned ad rutsjebaner, igennem brusende vandfald og på at servere lækker mad for dem efter en lang dag i forlystelserne. Vi arbejder hele tiden på at vores forlystelser og køkkener er så energieffektive som muligt, men vi kommer altså ikke ud over at det kræver noget energi at drive sådan en forlystelsespark. Derfor har vi valgt at tilkøbe KlimaEL fra vores energileverandør Norlys. Konkret betyder det at vi betaler lidt ekstra for den strøm vi køber, men til gengæld garanterer Norlys så at der købes såkaldte oprindelsesgarantier for den samme mængde strøm som Fårup forbruger – og vi har lov til at kalde vores strømforbrug for CO2-neutralt.

Det betyder naturligvis ikke at rutsjebanerne ikke kører når vinden ikke blæser eller der ikke produceres strøm i den nordiske vandkraft – eller at alt den strøm der bliver brugt i sommerlandet er vedvarende, men det betyder at Fårup er med til at påvirke at hele elproduktionen bliver mere grøn.

Læs mere om KlimaEL lige her: https://norlys.dk/erhverv/el/klimael/