Skip to the content

JOB OG ANSÆTTELSE I FÅRUP SOMMERLAND

Når det danske forår melder sig, bliver dagene lysere, træerne springer ud og rutsjebanerne begynder at varme op til en ny sæson i Fårup, et sommerland helt ude i skoven!

Derfor vender de fleste medarbejdere også tilbage for i venners lag igen at bruge sommeren på at give vores gæster den helt særlige oplevelse, det er at bruge en dag i Fårup. Men hvert år er der også brug for nye ansigter, der kan iføre sig den karakteristiske uniform og træde ind på holdet af engagerede medarbejdere.

Fårup Sommerland er en arbejdsplads, der giver dig en palet af udviklingsmuligheder, hvor serviceoplevelsen er helt i centrum. Hvert eneste år udvikler parken sig med fornyelser og forbedringer, men stadig er det vores medarbejdere, der med højt humør, hjælpsomhed og gæsten i fokus, skal fuldende en dag i parken.

En sommer i Fårup er præget af et enestående fællesskab, hvor det sociale vægter højt både på og uden for arbejde.

Som medarbejder i Fårup Sommerland er du:

  • Interesseret i gæsternes behov
  • God til at håndtere travlhed
  • Glad for at arbejde på et hold
  • Frisk på at lære nye ting hele tiden

 Og alt sammen selvfølgelig med et stort smil.

ARBEJDSPLADSEN

Vi kan lige så godt sige det med det samme: Fårup Sommerland er en arbejdsplads ud over det sædvanlige. For selvom vi har masser af rutsjebaner, karruseller og Danmarks største vandland, er vi helt sikre på, at det stadig er de små øjeblikke, vores gæster tager med sig hjem.

De øjeblikke, hvor hele Falken synger med på "Skovsangen". De øjeblikke, hvor en fræk medarbejder pludselig sprøjter vand på lillesøster. Og de øjeblikke, hvor lillebror får sit livs fødselsdagssang af et skrålende Fårupkor. Ja, kort sagt de øjeblikke, hvor smilet slet ikke kan stivne igen.

Den atmosfære kan vi kun skabe, hvis vi gør en ekstra indsats. Både for vores gæster og for vores medarbejdere. Netop det har Fårup altid været kendt for i Danmark, men i de seneste år har udlandet også for alvor lagt mærke til vores succes. I både 2010 og 2011 blev vores service kåret som verdens tredje bedste, og samtidig udråbte LO's jobpatrulje Fårup til at være Nordjyllands bedste arbejdsplads for unge.

Det er vi naturligvis enormt stolte af, og vi vil gøre vores bedste for, at udviklingen fortsætter de næste mange år.

EN SOCIAL ARBEJDSPLADS

En væsentlig del af den gode stemning i Fårup Sommerland bygges op i de sociale arrangementer, der følger med som en naturlig del af ansættelsen. I løbet af sommeren arrangerer vi flere hyggelige sammenkomster, fællesspisninger og endda en fodboldturnering mod Djurs Sommerland og Tivoli Friheden. Her er der ideelle chancer for at få en sjov oplevelse samt at lære dine kolleger bedre at kende.

Andre arrangementer, som f.eks. fodboldlandskamp i 4D-biografen, dagstur til Liseberg og områdefester, fastlægges i løbet af sæsonen, og der er også mulighed for at låne et volleyball-net, så der kan dystes på Vestkystens hvide sandstrande.

Sidst men ikke mindst arrangerer festudvalget også årets store julefrokost, hvor medarbejderne, der efter sommeren spredes for alle vinde, kan nyde en god gang julemad og gense kolleger og venner.

FÅRUP ACADEMY

Fårup Academy er først og fremmest kendt som skolen, hvor vi uddanner dig og dine kolleger.

Hvad Academy betyder for dig som medarbejder, finder du ud af, når du selv skal på seminar i forbindelse med opstarten til sæsonen. Det er nemlig obligatorisk for alle ansatte at gennemgå et opstartskursus inden sæsonstart i Fårup Sommerland, og i løbet af sæsonen vil du som medarbejder også stifte nærmere bekendtskab med Academy, når vores 'Træning i Praksis'-forløb går i gang.

ARBEJDSOMRÅDER

Hvad kan jeg arbejde med i Fårup Sommerland? Herunder finder du en række korte beskrivelser af de forskellige arbejdsopgaver, der er helt afgørende for at gøre dagen i parken til en særlig oplevelse.

OPERATØR VED ATTRAKTIONER

Som operatør er din vigtigste opgave at sørge for, at forlystelserne kører effektivt og sikkert, så gæsterne kan nyde turen i fulde drag. Arbejdsområderne spænder vidt lige fra de store trækplastre som Falken og Lynet til børnenes favoritter som Egerntårnet og Snurretræet, fra 4D-biografens overraskelser i mørket til Fårup Railways' rolige tur rundt i parken.

Sikkerheden er i højsædet, og det er derfor vigtigt, at du er ansvarsfuld og i stand til at forklare gæsterne om regler og begrænsninger. For at betjene en forlystelse skal du bestå en prøve, der sikrer, at du ved både stort og småt om alt fra håndtering af klager og ulykker til bestemte alders- og højdekrav.

BUTIKSMEDARBEJDER

I Fårup Sommerland er der mulighed for at arbejde i en række forskellige butikker, hvor salg og service selvfølgelig er i fokus. I souvenirbutikkerne sælger vi merchandise, tøj, bamser og sjove gaver, mens vi i fotobutikkerne, tilknyttet de store forlystelser, sælger et varigt minde fra de højtflyvende, vildt snurrende eller plaskvåde forlystelser.

Som butiksmedarbejder er det vigtigt, at du er en åben person, der kan lide at tage kontakt til gæsterne. Det er helt afgørende at give alle en god oplevelse og et godt indtryk af butikkerne.

FOOD & BEVERAGE

Med de mange forskellige forlystelser bliver gæsterne gerne både sultne og tørstige, og derfor har vi naturligvis også alt fra fastfood og grillbuffet til søde sager og lækker frugt. Her findes en del forskellige arbejdsopgaver, dels tilberedning og dels salg af maden. Derfor er det vigtigt, at du forstår at have flere bolde i luften af gangen, og især at give en hjælpende hånd, når der er brug for det.

Hygiejne og kvalitet går hånd i hånd, når vi skal sørge for at levere det bedste produkt til vores besøgende. Det er således vigtigt, at du som medarbejder er opmærksom på at føre egenkontrol, rengøre butikken og holde pænt og ryddeligt.

HOTEL FÅRUP

Siden vi i 2016 slog dørene op til vores eget hotel, har vi haft behov for personale til driften af hotellet. Arbejdsområderne spænder bredt og vi har behov for alt fra tjenere og køkkenpersonale til receptionister og natportier/opvaskere. På Hotel Fårup er stemningen i højsædet og det kræver et godt og roligt overblik, at sørge for at gæsterne føler sig velkommen under opholdet.

Hotel Fårup er et firestjernet hotel hvor kvalitet og service er i højsædet. Det betyder at din vigtigste opgave bliver, at være tilstede og nærværende, samtidig med at du er klar til at hjælpe din kollegaer på hele hotellet, når der er behov for det.

ANDRE OMRÅDER

Ud over de ovenstående fire store områder, har vi også en række andre, men ikke desto mindre vigtige, opgaver. Herunder hører bl.a. rengøring, information, billetsalg og opsyn i Aquaparken. Sidstnævnte kræver førstehjælpskursus, og du gennemgår en bassinprøve som en del af din ansættelse. I ansøgningsskemaet skal du afkrydse forskellige felter, hvis du f.eks. har førstehjælpskursus, kørekort eller lignende.

ANSÆTTELSEN

Vi ansætter i Fårup Sommerland hvert år ca. 100 nye medarbejdere til start fra sidst i april eller først i maj og indtil først i september, hvor parken lukker.

Ansættelsesprocessen begynder i starten af november, hvor der bliver lagt et ansøgningsskema med deadline først i januar op på hjemmesiden. Her skal du udfylde alle de informationer, der også normalt vil indgå i en ansøgning. Det vil sige personlige data (navn, adresse, m.v.), tidligere erhvervserfaring, uddannelse, ønsker for arbejdet i Fårup (se beskrivelser af arbejdsområderne) og andre væsentlige oplysninger. Kort sagt: Hvem er du? Hvad kan du? Og hvorfor søger du i Fårup?

Har du ikke mulighed for at søge via ansøgningsskemaet, er du selvfølgelig altid velkommen til at sende din ansøgning til:

Fårup Sommerland A/S
Att. Jesper Jensen
Pirupvejen 147
9492 Blokhus

Eller alternativt på e-mail til jhj@faarup.dk - Husk at inddrage ovenstående punkter.

Din ansøgning bliver gennemgået af vores HR-ansvarlige, der udvælger 150-200 ansøgere til en personlig samtale i Fårup Sommerland i løbet af februar og marts. Efter disse samtaler gennemgår vi ansøgerfeltet, og i slutningen af marts får du endeligt svar på, om du er blandt de op mod 100 nye medarbejdere, vi har brug for til den nye sæson.

 

ANSÆTTELSESVILKÅR

Uddrag af ansættelsesvilkår for sæsonmedarbejdere i Fårup 2021 findes her

FAQ

Herunder finder du svar på de spørgsmål, vi oftest får stillet om sæsonarbejde i Fårup Sommerland.

Hvor gammel skal jeg være for at arbejde i Fårup Sommerland?

Som udgangspunkt skal du have afsluttet 9. klasse, når du starter i Fårup Sommerland. Enkelte afslutter dog først 9. klasse i løbet af sæsonen. Ved attraktioner og i nogle områder er det lovmæssigt påkrævet at være 18 år for at varetage de nødvendige opgaver.

Kan jeg overnatte i nærheden af Fårup Sommerland?

Ja, på Fårup Camping, der ligger tæt på indgangen til Fårup Sommerland, kan vores personale bo til en favorabel pris. Se www.faarupcamping.dk eller ring på tlf. 98 88 11 54 for nærmere information.

Hvordan kommer jeg på arbejde, hvis jeg bor langt væk?

Vores medarbejdere er gode til at aftale samkørsel fra især de større byer i området, men hvis du bliver afhængig af offentlig transport, er det vigtigt, at du på forhånd undersøger mulighederne. Det er dit eget ansvar, at du kan møde på arbejde til tiden.

Hvad er lønnen for sæsonansatte?

Lønnen er afhængig af dine arbejdsopgaver og om du er fyldt 18 år. Lønvilkårene er fastlagt i overenskomst med den lokale 3F-afdeling.

Hvornår kan jeg forvente at skulle arbejde?

I din ansøgning skal du angive, hvorvidt du har planlagt ferie med familie eller venner, hvornår du kan arbejde fra og til, samt om du er interesseret i weekendvagter før og efter sæsonen. Det forbedrer naturligvis dine chancer for at få et job, hvis du er åben for at arbejde i weekenderne i for- og eftersæsonen. Vores planlægning er afhængig af medarbejdernes fleksibilitet. Jf. vores åbningstider skal du forvente aften-, weekend- og helligdagsarbejde. Du kan finde din vagtplan på internettet i vores online system.

Hvor mange bliver der ansat hvert år?

Vi har brug for ca. 450 sæsonmedarbejdere hver sommer. Heraf vender omkring 300 tidligere ansatte tilbage, og derfor har vi brug for op mod 100 nye medarbejdere i alle aldersgrupper hver sæson.