Skip to the content

OUTDOOR EDUCATION SOM EN DEL AF KONFERENCEN ELLER MØDET

Udendørsfaciliteterne ved Hotel Fårup er helt fantastiske – uanset hvilken årstid, der er tale om. Som møde- eller konferencegæst har man direkte udsigt til forlystelsesparken, alle de høje træer, skøn natur og masser af spændende forlystelser og høje rutsjebaner. Uanset om man prøver nogle af forlystelserne eller blot er tilskuer, er det altid hyggeligt at slentre en tur i parken på stierne under trækronerne. 

1. NATUREN PÅVIRKER OS POSITIVT

Naturen har længe været benyttet i kreativt og pædagogisk arbejde. Ophold i naturen, eller blot det at se natur, påvirker os mennesker positivt - både fysisk og psykisk. Når vi ser eller oplever natur, oplever vi bl.a. reducering af stress-hormonet kortisol i blodet, ændret hjerterytme, lavere blodtryk, stærkere immunsystem og højere produktion af lykkehormonet serotonin. Det er også derfor, at de fleste af os instinktivt synes om potteplanter i vindueskarmen, billeder af natur på hospitalet, planter på arbejdspladser osv.

 

 2. MERE KREATIVITET

Forskning viser, at man får flere kreative ideer, når man befinder sig i eller tæt på naturen. Det er derfor, forfattere og andre kunstnere søger inspiration ved at tage kortere eller længere ophold i refugier tæt på naturen. Naturen åbner sanserne og baner vej for kreativitet og frie tanker. Brug denne viden aktivt, når du holder konferencer eller møder, og hvor du har brug for at deltagerne tænker kreativt og innovativt. Del fx mødet op  i to halvdele med en 15-30 minutters gåtur i midten. Placer al det teoretiske – fx oplæg eller foredrag – i begyndelsen, så gåturen bliver optakten til outdor education med refleksion, problemløsning og brainstorming.

 

3. ARRANGER EN KONFERENCE UDEN EN STRESSENDE AGENDA

Det moderne menneskes hverdag er mere end nogen sinde fyldt med information, lyde, synsindtryk, hurtige skift og valg, man skal træffe. Flere og flere af os bliver ramt af stress. Når du holder møder eller arrangerer en konference, så sammensæt et program, der er så lidt stressende, som muligt. På den måde får deltagerne den bedste oplevelse, og mødet får større værdi. Al forskning viser, at gang og motion forebygger og afhjælper stress. Motion bliver i dag anvendt direkte som behandling mod stress. Motion, dagslys og frisk luft øger produktionen af endorfiner, som giver en følelse af glæde og velbehag. Så derfor er det en oplagt idé, at du sætter gåture og anden let motion på agendaen til dit arrangement.

 

4. WALK-AND-TALK SOM EN DEL AF KONFERENCEN

Gennemsnitsdanskeren med et almindeligt kontorjob sidder ned 9 timer om dagen og ligger ned i 8 timer under nattesøvnen. Manglende bevægelse hos det moderne menneske er ikke kun et problem for vægt, helbred og fysisk trivsel, det betyder også, at vi bliver mindre kreative. Når du flytter dine mødedeltagere fra mødelokalets stole og borde og ud i naturen, åbner du for nye måder at tænke på og tale sammen på. Indlæg gerne en walk-and-talk som en del af agendaen til dit møde eller konference. Du vil opleve, at deltagerne snakker fra hjertet om emnerne – og at dialogen bliver mere kreativ, ærlig, filosoferende og personlig.  Samtidig forbedrer du kommunikationen mellem fx kolleger, der får mulighed for at komme tættere ind på livet af hinanden, mens de går og snakker under træernes kroner.  

BRUG FOR SPARRING?

Har du brug for sparring til, hvordan du bedst planlægger, afholder og følger op på din næste konference, så kontakt det dygtige hold på Hotel Fårup. Vi har års erfaring med at skabe de perfekte rammer for møder, events og konferencer. Vi har gode rammer i selve hotellet, og uden for døren har vi en forlystelsespark, der kan gøre din konference helt unik – hvis du udnytter mulighederne. Hotel Fårup tilbyder professionel sparring og trygge rammer, der sikrer, at dit arrangement kommer sikkert i mål.

 

Har du selv styr på din næste konference? Eller skal du have en hånd? Vi står klar til at hjælpe dig. Kontakt os og få en snak om mulighederne på telefon 9673 9212 eller mail bc@faarup.dk