Skip to the content

Handicappolitik


Priser

Som handicappet skal du betale almindelig entrépris i Fårup Sommerland.

 

Ledsager

Mod forevisning af et gyldigt ledsagerkort fra DSB, et Børneledsagerkort, et DH ledsagerkort, et medlemskort fra Dansk Blindesamfund, kan du medtage én ledsager over 18 år gratis. Dette gælder også for et udenlandsk officielt udstedt ledsagerkort til handicappede. Kortet skal fremvises i billetlugen ved indkørslen til parken.

Ledere og ansatte, der i forbindelse med arbejde er med som ledsagere, kan også komme gratis ind, mod fremvisning af ledsagererklæring. Erklæringen skal udfyldes og medbringes ved hvert besøg. Hent erklæringen her.

 

"Vis hensyn-kort"

Handicapvejledning, "tidsbestillingskort" samt "Vis hensyn"-kort udleveres i Informationen. "Vis hensyn"-kortet udstedes udelukkende til personer med et handicap, som gør, at de ikke kan benytte forlystelsernes kø-systemer på lige fod med parkens andre gæster.

For at få udleveret et "Vis hensyn"-kort skal du henvende dig i Informationen og fremvise et gyldigt ledsagerkort (se ovenfor) eller anden form for dokumentation for handicappet fx. en lægeerklæring, der dokumenterer at man ikke kan stå i kø. Ledsageren til den handicappede får udleveret et specielt armbånd, der synliggør, at det er vedkommende, der har ansvaret for den handicappede.

"Vis hensyn"-kort giver adgang til forlystelserne for den handicappede samt op til 3 andre personer, hvor den ene skal være en ledsager over 18 år. 

 

Sådan fungerer det

Alle gæster der har et "Vis Hensyn"-kort kan henvende sig ved attraktionerne og få en tid til at prøve attraktionen. Tidspunktet noteres af operatøren på det udleverede "tidsbestillingskort". Hvis der fx er 20 minutters kø, vil man få en tid 20 minutter efter man henvender sig. Det vil sige, at man ikke skal stå i køen og vente, da man kommer ind gennem udgangen efter de 20 minutter. Den tildelte tid skal ikke benyttes på det præcise tidspunkt, men fra den tildelte tid træder i kraft og en time frem. Det er først muligt at få tildelt en ny tid ved en forlystelse, når den "nuværende" tid er benyttet. 

Den handicappede gæst behøver ikke at være med for at bestille tiden. Ledsageren, der bærer det udleveret armbånd, har også mulighed for at henvende sig ved udvalgte attraktioner og få tildelt en tid, hvor den handicappede kan prøve en tur.

Den handicappede kan medtage tre personer i attraktionerne, hvoraf den ene naturligvis skal være hjælperen med armbåndet.

 

Det er muligt at få tildelt en tid ved følgende forlystelser:

Ved parkens øvrige forlystelser skal alle gæster, der har et "Vis Hensyn"-kort blot henvende sig ved operatøren - evt. via udgangen. 

 

Sikkerhedsregler

Vær venligst opmærksom på de særlige sikkerhedsregler, der gælder for Orkanen, Falken, Flagermusen, Lynet, Mine-Expressen og Træstammerne:

 • Forlystelsernes udgang kan benyttes for lettere adgang til attraktionen.
 • En hjælper eller pårørende (over 18 år) SKAL ledsage den handicappede under turen.
 • Den handicappede SKAL selv kunne stå af og på vognen ved egen hjælp.
 • Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke muligt for handicappede at benytte ovennævnte forlystelser, hvis de ikke selv har mulighed for at bjærge sig ud ved driftsstop. Det vil sige, at den handicappede selv skal kunne gå ned af trapper eller lignende under en eventuel evakuering. Dette krav er udarbejdet efter Arbejdstilsynets gældende regler.
 • Vi gør opmærksom på, at man ved driftstop kan komme til at sidde i vognene/toget i en længere periode, inden man er nede igen. Den handicappede SKAL have gjort sig klart, at de kan håndtere en sådan situation.
 • Vi gør opmærksom på, at restriktioner på skiltningen ved forlystelserne skal overholdes. 

 Øvrige forlystelser i Fårup kan afprøves efter evne og i samarbejde med vores medarbejdere.

Planlæg din dag

Med Fårups smarte app til Android og iPhone får du ventetiden ved de store forlystelser og et kort over parken direkte ned på din mobil!

I appen kan du hele tiden se, hvor lang ventetid der er på de otte største forlystelser i Fårup. Så kan du hurtigt hoppe uden om de længste køer og bedre planlæggen dagen.

 

Klik her - og hent vores app

Tilgængelighed 

 • Veje/stisystemer er flisebelagte.
 • Der forefindes handicapparkeringspladser (handicapskilt i forruden påkrævet).
 • Der er handicaptoiletter flere steder i parken.
 • Kørestole kan lejes ved at forhåndsreservere på tlf. 98 88 16 00 (begrænset antal).
 • Der findes ikke lifte ved forlystelserne.

Personalet i Fårup Sommerland er jer behjælpelige, hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp.

 

God adgang

Fårup er medlem af Mærkeordningen God Adgang. På deres hjemmeside kan du finde detaljerede oplysninger om adgangsforholdene i Fårup Sommerland. Klik her og læs mere.

 

Handicappede og sæsonkort

Handicappede med Sæsonkort må medtage en ledsager over 18 år gratis, hvis den handicappede har et ledsagerkort fra DSB, et DH ledsagerkort, et Børneledsagerkort eller et medlemskort fra Dansk Blindesamfund. 

KONTAKT OS
'Fornavn' er påkrævet
'Efternavn' er påkrævet
Indtast venligst en gyldig email