Skip to the content

Sommerferie i Danmark

Sommerferien 2020 bliver nok ikke helt, som du havde planlagt. Heldigvis er der masser at lave på sommerferie i Danmark. Det er nemlig en oplagt mulighed for at besøge steder i Danmark, du elsker eller ikke har besøgt før.

Fordele ved sommerferie i Danmark

Der er masser af fordele ved at holde din sommerferie i Danmark; det er billigere, bedre for klimaet, der er mange sjove ting at lave og du støtter lokale forretninger.

På trods af de mange fordele kan det muligvis være, at du har svært ved at forestille dig, hvad du skal lave af aktiviteter gennem en hel sommer i Danmark? Bare rolig. Du får her vores bud på sjove sommeraktiviteter i Jylland for både store og små.

 

Få flere tips til ferie i Danmark

Er du til sommerferie med action?

Drømmer du om en sommerferie med spændingsfyldte oplevelser og sved på panden, er Nordjylland det helt rette sted. Her er et væld af forskellige muligheder, hvor både store og små kan være med. Det kan blandt andet være hæsblæsende oplevelser som;

  1. Mountainbike i de danske skove
  2. Surfing i Klitmøller
  3. Stand Up Paddle Surfing
  4. Wakeboard- og vandskianlæg i KABELPARK i Hvide Sande
  5. Udfordr dig selv i en klatrepark


Få inspiration til en aktiv ferie med børn

Sjov, fart og spænding i Fårup Sommerland

Sæt en hel dag i sommerferien af til sjov i Fårup Sommerland, som flere gange er blevet kåret til Nordens bedste sommerland. Her kan du opleve Danmarks største vandland og mere end 60 vilde og sjove aktiviteter for hele familien.

Hvis en dag ikke er nok, kan du booke en eller flere overnatninger på Hotel Fårup, som i 2019 fik prisen som Danmarks fjerde bedste hotel. Når du overnatter på Hotel Fårup, får du adgang til parken både på ankomst- og afrejsedagen.

 

Oplev Hotel Fårup

Tag på strandferie i Nordjylland

I Nordjylland finder du også nogle af de bedste badestrande i Danmark, som indbyder til strandferie. Du kan både lære at surfe i Cold Hawaii eller komme helt ned i gear og nyde selvforkælelse, kulinariske oplevelser og luksus på et af de skønne badehoteller.

Trænger du til at få børstet alt sandet af dig og komme op ad strandstolen, kan du nyde dagen i Skagen og besøge de mange hyggelige specialbutikker, spise en god frokost på en fiskerestaurant og slutte dagen af med en is.

 

Læs om strandferie i Nordjylland

Oplev UNESCOs verdensarv

Vidste du, at der er flere steder i Danmark, der er udpeget som attraktioner på UNESCOs kulturarvsliste? Det er blandt andet nationalparken Vadehavet ved Vesterhavet, hvor du kan opleve, hvordan Vadehavet lokker liv til både i luften og i og over vandet.

 

Se flere udflugter for hele familien

Hygge og nærvær i sommerhus

Vælger du et sommerhus i et af de nordjyske sommerhusområder, er der mulighed for at spille, tage på ture, besøge lokale fiskerhuse og købe ind til frokosten eller aftensmaden, og du kan se solnedgangen med en is i hånden. Det er sommerferie i Danmark, når det er allerbedst!

Ejer du ikke selv et sommerhus, er det muligt at leje. Du bør regne med, at prisen for leje af et sommerhus lægger på et sted mellem 3.500-5.000 kr. i højsæsonen for en uge.

 

Planlæg sommerhustur i Nordjylland

Cykelferie i det danske land

Foretrækker du en aktiv sommerferie, vil cykelferie være et godt valg. Langs Vestkysten strækker sig en rute fra Rudbøl i Sydjylland til Skagen i Nord. Her finder du 16 ud af 26 Panorama cykelruter gennem Danmarks flotte natur og spændende seværdigheder.

Cykelferie er både et klimavenligt, økonomisk og sundt valg, hvor du kommer væk fra de vante rammer og kan nyde sommerferien i Danmark på landevejen.

 

Planlæg din cykelferie i Danmark

Frisk luft og overnatning i det fri

Det behøver ikke koste mange penge for at få følelsen af ferie. En hyggelig ferieaktivitet er at drage ud i naturen og overnatte i det fri. I Danmarks 275 statsskove kan du gratis slå et telt op, og hvis det bliver for primitivt, kan du overnatte i et shelter. Sørg gerne for at booke shelter på forhånd for at være sikker på, at der er et ledigt til dig.

 

Få flere tips til billig ferie med børn

De største oplevelser er dem, vi har sammen

Selvom sommerferien 2020 næppe bliver som planlagt, handler det om at få det bedste ud af ferien – og forhåbentligt ender det med at være en sommerferie, du og din familie aldrig glemmer.