Skip to the content

Gratis aktiviteter i Nordjylland

Synger ferien på det sidste vers, og er tegnebogen blevet lidt lettere? Der er masser af gratis aktiviteter for både børn og voksne i toppen af Danmark. Nordjylland byder på et væld af gratis aktiviteter uanset, hvor I har base. Nedenfor har vi samlet fem attraktioner og seværdigheder, hvor priserne er helt i bund, men oplevelsen er i top.

 

1. Danmarks har mange naturlegepladser

I hele landet kan I finde masser af naturlegepladser, som I kan benytte helt gratis. Naturlegepladserne ligger ofte i en skov, og der er derfor rig mulighed for at gå ture i skoven. Udnyt muligheden for at være sammen i det fri, og gør det til en heldagsudflugt med en picnickurv.

Hvis I har lidt større børn, og I er til overnatning i det fri, findes der også flere steder i den danske natur, hvor der er bygget sheltere, hvor I kan overnatte i jeres medbragte soveposer. Det giver jer mulighed for at komme helt tæt på naturen – hele døgnet rundt.

 

2. Røverknolden Legeplads

Er I klar til eventyr, musik, leg og skov, er Røverknolden et rigtig godt sted at tage hen for hele familien. Røverknolden ligger i Skørping, mellem Aalborg og Randers, nærmere bestemt Rold Skov, og har rigtig mange gratis aktiviteter at byde på. Tag børnene i hånden og gå på opdagelse via en sansesti, som kaldes ”Den Store Verden”, hvor I sammen med den lillebitte Tommelise kan opleve skovens dyr og svampe. Er I også musikalske anlagte eller har lyst til at afprøve det, kan I også spille på de mange forskellige instrumenter i Det Musikalske Uderum.

3. Minibyen Sæby

Har I lyst til, at tempoet skal helt ned, er minibyen Sæby et godt sted for hele familien. Sæby i sig selv er en rigtig hyggelig havneby, som ligger ved udløbet af Sæbys å i Kattegat, ca. 12 kilometer syd for  Frederikshavn og 50 km nordøst for Aalborg.

Hvis man spørger borgerne i Sæby, er de meget stolte af byens smukke gamle huse. I minibyens arbejdende værksted kan du opleve, hvordan frivillige borgere genskaber de gamle huse i en skala på 1:10, så de kommer til at se nøjagtige ud, som de gjorde omkring starten af 1900-tallet.

 

4. Mohair Farm

Kunne din familie godt tænke sig at komme helt tæt på dyr, og få en fornemmelse af, hvordan det var dengang, vi var afhængig af dyrene, er Mohair Farm helt sikkert et besøg værd. Mohair Farm fungerer som en gedefarm, hvor det er muligt for hele familien at komme helt tæt på gederne. Det er absolut en sjov og spændende oplevelse, da gederne er meget nysgerrige, og der findes geder i alle størrelser.

Efter at have været udenfor sammen med gederne, kan I gå indenfor og se, hvordan gedernes uld bliver til sokker, halstørklæder, strømper osv. Flere gange på året bliver der ligeledes afholdt rundvisninger på gården.

 

5. Læsø Saltsyderi

Har I mod på at tage sejlturen med færgen til Læsø, er Læsø Saltsyderi helt sikkert en seværdighed, der er værd at besøge. Her kan I alle få et indblik i, hvordan det er at lave salt helt fra bunden af, og endda selv prøve det. I stedet for at tage færgen hjem den samme dag, har I også mulighed for at overnatte ved nærtliggende shelters for meget få penge, og virkelig være i et med naturen. Til de mindste er der en spændende legeplads, så hele familien kan få en spændende oplevelse.

Efter nogle dejlige dage på Læsø, er det også muligt at købe det salt, man selv har været med til at lave, så man kan smage på det over aftensmaden derhjemme.

Selvom man tager børnene med ud på gratis aktiviteter i det nordjyske, er der ingen grund til at frygte, at familien kommer til at kede sig, for der er rigtig mange fornøjelser og aktiviteter til mange timers underholdning for hele familien hele året rundt. Ovenstående er kun et udpluk af nogle af de mange gratis aktiviteter, som Nordjylland byder på. Andre forslag er blandt andet: