Skip to the content
DANMARKS ABSOLUT STØRSTE,
HURTIGSTE OG HØJESTE

En kæmpe nyhed rejste sig i 2022 fra skovbunden. Fønix stiger 40 meter op mod himlen - og breder sig smukt ud i skoven - på Danmarks længste loop-bane. Fønix er ubetinget den hurtigste fugl i alle danske skove med en topfart på 95 kilometer i timen! 

 

  • 40 M HØJ
  • TOPFART 95 KM/T
  • 905 M LANG
Foenixbg 3 Web
Stars

4X PRISVINDER!

Fønix har vundet hele fire flotte priser!

  • 'Bedste rutsjebane i Europa' (Parkworld Excellence Awards) 2022
  • 'Europas bedste nye rutsjebane' (European Star Award) 2022
  • 'European Top New Attraction' (Parksmania Awards) 2022
  • FKF-Award i kategorien 'Roller Coaster' (Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks e.V.) 2022

VERDENS FØRSTE STALL LOOP

Fønix er den første rutsjebane i verden med et såkaldt stall loop, hvor det klassiske loop kombineres med en omvendt camelback, som giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder - mens man vender på hovedet.

Skandinaviens Airtime-konge

Fønix er den rutsjebane i Skandinavien, der byder på mest såkaldt airtime, der er følelsen af vægtløshed, som opstår når kroppen udsættes for negativ G-påvirkning. Med i alt 14 forskellige elementer som drop, loops og twists, kan du at opleve 9,2 sekunders vægtløshed i Fønix!

Foenixbg 3 Web

OPLEV FØNIX 360º

Oplev en 360º tur i Fønix. Videoen fungerer bedst på mobilen, hvor du kan bevæge din telefon rundt under afspilningen.

Foenixbg 4 Web

FØNIX' OFFICIELLE REKORD

Den 10. juni 2022 afholdt vi for første gang Fårups Store Rekorddag, hvor der skulle sættes officielle rekorder i vores største forlystelser: Orkanen, Falken, Lynet, Saven og Fønix. For at slå rekorden måtte deltagerne ikke forlade forlystelsen undervejs - da rekordforsøget er baseret på antal ture i træk.

Olive Leth og Kenneth Torp blev siddende hele åbningsperioden fra kl. 10:00 - 17:00 og nåede op på 110 ture i træk. De deler derfor den fine titel som rekordindehaver i Fønix.

SIKKERHED

Af sikkerhedsmæssige årsager er det desværre ikke tilladt for handicappede, der ikke kan evakuere sig selv, at prøve denne forlystelse.

FØNIX VS. ORKANEN

TEKNISKE SPECS