Kyllingsatay i tortillas

 undefined

Ingredienser

Ingredienser:
4 kyllingebryst, 3 dl kokosmælk, saft af 1 lime, 2 spsk. rød karry, 1 fed hvidløg, olie til stegning, 4 tortillas

Jordnøddesauce:
1½ dl grov jordnøddesmør, 1 dl kokosmælk, 2 spsk. rød karry, ½ tsk. spidskommen, 1½ tsk. sukker, saft af 1 lime, 1½ spsk. fiskesauce

Tilbehør:

Salat af kinaradise, gulerødder, agurk, frisk koriander, mynte, lime, ristede sesamfrø, chili

I køkkenet

1. Læg bambusspyddene i blød i vand i min. 30 minutter.

2. Rør kokosmælk, limesaft og rød karry sammen. Pil og hak hvidløget, og rør det i. Læg kyllingestykkerne i marinaden, og lad dem stå i en halv time.

3. Tilbered jordnøddesauce. Rør alle ingredienser sammen – og smag til med fiskesauce.


4. Sæt kyllingestykkerne på spyddene, og forbered tilbehøret.   

Ved grillen

1. Klargør grillen til middelhøj, direkte varme. Smør risten med olie, og læg spyddene på. Grill kyllingekødet i 6-8 minutter på hver side.

2. Lun samtidig tortillaerne. Saml tortillaerne med salat og andet tilbehør, og top med kyllingekød og jordnøddesauce.