Udendørsaktiviteter til sommeren

Sommeren byder på lunere vejr og flere solskinstimer. Det er derfor også ofte den tid på året, hvor både børn og voksne tilbringer mere tid udendørs. Det gode vejr indbyder til sjove udendørsaktiviteter i haven, på stranden, i parken eller et helt fjerde sted. Vigtigst af alt er det at finde på en masse underholdende ting, der kan holde børnene lidt væk fra computeren og PlayStation’en.

undefined 

Nedenfor kan du finde en række sjove forslag til underholdning og sommeraktiviteter, du og dine børn kan lave sammen i haven, på villavejen eller i den nærliggende park, samt lege, I kan tage med på stranden.

 

 

Aktiviteter til haven og parken

Der findes masser af sjove udendørs lege og spil, som I kan lave sammen i haven eller tage med parken.

Tag et spil kroket – et spil, som både er sjovt for store og små. Spillet kan købes i de fleste legetøjsforretninger, mange supermarkeder mv. Kroket kræver kun, at I har en jævn græsplæne, som banen kan bygges op på.

Kongespil eller Kubb er et populært spil blandt hele familien. Det er et helt perfekt spil til græsplænen, og banens størrelse kan tilpasses sværhedsgrad.

KæmpeMikado er en forstørret udgave af det populære familiespil Mikado. Reglerne er således også de samme. Den eneste forskel er, at træpindene er meget større, og spillet spilles på græsplænen i stedet for på stuegulvet eller ved bordet. Spillet kan købes i legetøjsbutikker, supermarkeder, byggemarkeder mv.

Lav gør det selv-projekter med dine børn. Lav fx jeres egen drage, som I kan tage med på stranden. Spil rundbold med børnene. Rundbold er et sikkert hit. Spillet kræver dog, at der er plads til en bane af en vis størrelse, afhængig af hvor dygtige spillerne er til langskud.

Slut dagen af med at bage snobrød over havens bålsted. Måske har I allerede et bålsted i haven, ellers kan man købe flytbare bålsteder i diverse byggemarkeder.

 

 

Til stranden

En tur til stranden kræver ofte ikke de store forberedelser til sjove indslag, da børnene som oftest kan få masser af timer til at gå med at bade og bygge sandslotte. Men ser du selv frem til en hel dag på stranden, kan det være en god idé at have en backup-plan med, hvis timerne alligevel bliver for lange.

 undefined

Spil petanque, som ikke kræver de store forberedelser. Spillet er enkelt og kan spilles stort set overalt, så længe I har et stabilt underlag af enten sand, jord eller grus. Er I så privilegerede at have stranden mere eller mindre for jer selv, er det ofte et hit for børnene at give jer i kast med lidt brændingsfiskeri. Måske I er heldige at fange et par fladfisk.

 

Rammer I en dag, hvor vinden er lidt frisk, kan I med fordel tage jeres hjemmelavede drage med til stranden og sætte den i luften.