Budgetvenlige ferieidéer

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og sommertid er ofte også lig med ferietid. For mange bliver ferien hurtigt en dyr fornøjelse, og i værste fald kan det sommetider betyde, at nogle må springe ferien over. Og det er ærgerligt! For en ferie er som oftest både hyggelig og sund for familien. Derfor giver vi nogle tips og forslag til, hvordan I kan holde en billig familieferie, der ikke sprænger budgettet.

For nogle handler ferie om at tage væk fra hjemmet, imens det for andre sagtens kan være ferie at være derhjemme og i stedet drage på udflugter af én eller et par dages varighed.

 

Fri teltning

Der findes utallige natursmukke områder i Danmark. Og vil I gerne holde en lavbudget-ferie, er det en oplagt mulighed at besøge nogle af disse steder. Der findes endda flere steder, hvor det er gratis at overnatte med ordningen ’fri teltning’. Reglerne for ’fri teltning’ kan du læse om på Naturstyrelsens hjemmeside.

 

Hold ferie uden for sæsonen

Hvis I kan få det til at passe med ferie på jobbet, er der således også den mulighed at booke ferie uden for højsæsonen, som ligger i ugerne 29, 30, 31. Hvis I har chancen for at tage på ferie allerede i slutningen af juni/starten af juli, eller i starten af august, vil I ofte kunne opleve lavere priser.

 

Cykelferie

Tag på en cykelferie med børnene. Overalt i hele landet findes der rigtig gode og også børnevenlige cykelruter, og I kan vælge præcis den rute, som passer til jeres behov. Overnat på vandrehjem, bed & breakfast, eller tag selv et telt med, og overnat enten på campingpladser eller på nogle af de utallige naturlejrpladser, som findes overalt i landet.

 

Hold ferie hjemme, og planlæg udflugter

Ferien kan også sagtens holdes hjemme. Det er ikke nødvendigvis altafgørende, om ferien holdes ude eller hjemme, men mere at I som familie foretager jer noget sammen. Det kan være alt lige fra endagsudflugter til sjove udendørsaktiviteter. Hver dag behøver ikke bestå af oplevelser ude med en entrépris, men kan sagtens indeholde aktiviteter, der er ganske gratis.

 

Pas bolig for familien

Måske er I heldige at have familie i andre dele af landet, som skal væk på ferie for en længere periode og derfor har brug for nogle til at passe boligen, vande blomster, tømme postkasse og måske passe kæledyr. Det kan være en oplagt mulighed for at holde ferie ude med ganske få omkostninger.