Strandferie i Nordjylland

Nordjylland er et sandt paradis for jer, der gerne vil holde en rigtig bade- og strandferie. I toppen af Danmark finder I nogle af landets og Nordeuropas absolut skønneste badestrande, som byder på børnevenlige, hvide sandstrande, så langt øjet rækker. Nordjylland byder også på strækninger til dig, der holder af windsurfing, og på områder, hvor du kan nyde stranden næsten helt for dig selv. Her findes strande, som passer til ethvert behov.

undefined

 

Vand til begge sider

Uanset hvor I tager hen på ferie i Nordjylland, vil I kunne opleve de fineste hvide sandstrande inden for kort afstand. Kører I mod vest, kan I således opleve brede sandstrande. Nogle strækninger byder på de dejligste badestrande, imens andre strækninger er særdeles populære for windsurfere. Tager I derimod turen mod øst, vil I kunne opleve særdeles børnevenlige badestrande med små bølger og lavt vand.

Trygfonden har udarbejdet 5 baderåd, som fortæller, hvad du særligt skal være opmærksom på, når du færdes på stranden.  

undefined

Pak en picnickurv med forsyninger til hele dagen, og lad børnene tage spande og skovle og andet sjov med til stranden. Imens kan I nyde solen og hinandens selskab.

Den høje standard på de nordjyske strande er belønnet med et utal af Blå Flag, som er jeres garant for en god badeoplevelse. Det Blå Flag er en international miljømærkningsordning. Kun strande, der gør en ekstra indsats for miljøet, og som rent sikkerhedsmæssigt tilbyder ordentlige faciliteter, får tildelt det Blå Flag.

Nordjylland året rundt

Om sommeren er de nordjyske strande fyldt med ferieglade mennesker, som nyder solen på stranden og i vandet, imens børnene leger, bygger sandslotte og sopper langs vandkanten. Også i de omkringliggende badebyer og forhenværende fiskelejer er der masser af liv hele sommeren igennem.

Holder du badeferie i toppen af Danmark, bør du helt sikkert besøge Blokhus Strand, Bisnap Strand, Skagen Strand eller Skallerup Klit, som er kåret til at være blandt Danmarks bedste strande. Besøger du Nordjylland om efteråret eller vinteren, vil I langs den nordjyske vestkyst kunne opleve, hvordan naturens kræfter får frit spil, når vestenvinden blæser.