Tips til en ferie med børn

En underholdende ferie behøver ikke foregå under eksotiske himmelstrøg i Sydens sol. Danmark byder på masser af oplevelser for hele familien, og et væld af overnatningsmuligheder – lige fra luksuriøse spaophold til mere primitive overnatningsformer ude i naturen.

 undefined

Et hav af muligheder

Sommerferien er ofte det tidspunkt, hvor familien får en velfortjent pause fra hverdagens strenge program og endelig har tid til at være sammen. Derfor er det også vigtigt, at både børn og voksne får en god ferie med plads til sjov og afslapning, så der kan samles ny energi, indtil hverdagen begynder igen.

En oplagt mulighed, uanset om I har store eller små børn, er at leje et sommerhus eller en fritidsbolig. Herfra kan I tage på forskellige udflugter med børnene, eller nyde solen og hinandens selskab hjemme på terrassen eller haven. Uanset hvor i landet I vælger at holde ferie, byder Danmark på et væld af attraktioner, forlystelser og oplevelser, som I med fordel kan besøge på ferien.

undefined

En anden ferieform er campingferien, som også er velegnet til jer med såvel store som små børn. Campingferien har den store fordel, at børnene finder masser af legekammerater, og der dermed hele tiden er andre at lege med.

Der findes masser af muligheder for at holde ferie i Danmark. Nogle er mere velegnede med børn end andre, ligesom der også er forskel på, om I er en småbørnsfamilie eller en familie med lidt større børn.

 

Familieferie med små børn

Som småbørnsfamilie kan det være en fordel at vælge en ferieform, hvor I har en fast base, da der ofte er mange ting at tage hensyn til med mindre børn. Det betyder dog ikke, at I ikke kan holde en ferie udenfor hjemmet.

undefined

Tag eksempelvis børnene med på en bondegårdsferie, hvor I har mulighed for at opleve dyrene på tæt hold. Afhængig af hvor I vælger at holde ferien, kan I vælge imellem at bo på gården og dermed leje jer ind på et værelse, eller I kan vælge at leje en selvstændig bolig, hvor I har eget køkken og bad.

I kan booke jeres næste bondegårdsferie igennem Landsforeningen for Landboturisme eller via Landsforeningen for Økologisk Landboturisme.

 

 

Ferie med større børn

En familieferie med børn kan spænde i flere retninger afhængig af jeres ønsker. Uanset om I er til enaktiv ferie, daseferie eller en mere primitiv ferieform findes der utallige ferieformer.

undefined

Hold en aktiv ferie med børnene på en cykelferie. Danmark er fyldt med naturskønne cykelruter. Afhængig af hvad I er til, kan I vælge at tage et telt med på cykelferien til overnatning, I kan overnatte i hytter på campingpladser, vandrehjem mv., eller I kan vælge at have en base i sommerhus eller på en campingplads og cykle ud på forskellige udflugter.

Danmark er så privilegeret at have masse af vandløb og åer, søer og fjorde, som gør det muligt at tage familien med på en kanoferie. Gudenåen, Suså, Skjern Å og Nørreå er kendte åer, der byder på gode strækninger til kanoture, der sagtens kan vare flere dage. Der er også mulighed for at tage på kanoferie på nogle af de danske fjorde, blandt andet Limfjorden eller en af de mange sjællandske fjorde.

En tredje mulighed er også at tage familien med på en ferieform, hvor I kommer helt tæt på naturen ved at tage på en vandreferie i den danske natur. Overalt i Danmark findes der områder, hvor I kan få lov til at slå jeres eget telt op uden betaling. Er I til den mere primitive overnatningsform, findes der således også flere steder i den danske natur, hvor man har bygget sheltere, hvor I kan overnatte i jeres sovepose. Find mere information på Naturstyrelsens hjemmeside.