Sådan holder du en billig ferie med børn

Ferietid er familietid. Og selvom du måske nok synes, der er uendelig lang tid til sommerferien, er det ved at være tid til at booke og planlægge ferien. Ferien kan nemlig godt være lang, specielt for familiens yngste, hvis der ikke er planlagt nogen former for aktiviteter.

For nogle familier kan det være småt med pengene, men heldigvis kan I sagtens holde ferie uden det behøver koste en formue. Ferie for børn handler nemlig om meget mere end dyre charterferier til udenlandske eksotiske ferieparadis, men mere om at man som familie er sammen og har tid til hinanden.

undefined

Det er ikke altid nødvendig at være væk hjemmefra blot for at holde ferie. Ferien kan sagtens nydes med spontane ture og oplevelser af enten enkelte overnatninger eller af en dags varighed.

 

Med overnatning

Nogle gange kan I være heldige at finde et sommerhus, I kan leje billigt. Der er også rig mulighed for at finde et vandrehjem, hvor I kan overnatte, eller I kan vælge at tage et telt med og booke en overnatning på en campingplads – der er således masser af overnatningsmuligheder i toppen af Danmark.

undefined

Der findes også et stort udvalg af Bed & Breakfast, hvor I kan overnatte billigt hos private. Er I byboer, og har lyst til at give jer selv og jeres børn en oplevelse ud over det sædvanlige, kan I også vælge en bondegårdsferie, hvor I for en fornuftig pris kan overnatte på en bondegård og samtidig få fornemmelsen af landlig idyl med marker og dyr omkring jer.

 

Udflugter

Ferien kan også tilbringes hjemme, uden det behøver være kedeligt. Lad kreativiteten få frit spil og find på forskellige former for aktiviteter, I kan lave sammen, hvor alle aktiveres.

I kan med fordel pakke en taske med strandtøj og en picnickurv med frokost og kolde drikkevarer og besøge en af Nordjyllands mange skønne badestrande. Nordjylland har nogle af Danmarks bedste badestrande, hvor I kan vandre langs vandkanten, bygge sandslotte og ikke mindst lege i bølgerne.

undefined

Den nordjyske natur byder på masser af gratis-oplevelser for hele familien. Udover de dejlige badestrande byder den nordligste del af Danmark også på skønne klit- og skovområder, hvor I med garanti kan få utallige timer til at gå i hinandens selskab. Skovområder byder blandt andet på sjove skovlegepladser, og blandt andet i Rold Skov kan I boltre jer på mountainbike-baner.

 

Forlystelser for én dag – og måske flere…

Og sommetider skal der lidt ekstra sjov til for at give hele familien en uforglemmelig dag. Der findes heldigvis mange sjove forlystelser for hele familien i Nordjylland. Besøg blandt andet Nordeuropas største akvarie, Nordsøen Oceanarium, som blandt andet giver jer mulighed for at opleve de fantastiske klumpfisk.

Er I til hæsblæsende action og et kæmpemæssigt vandland, er Fårup Sommerland et besøg værd. Her findes rutsjebaner, hoppepuder, kæmpe legepladser, et af Danmarks absolut største vandland og en masse andre sjove forlystelser for hele familien.

undefined

Muligheder er uendelige for en billig ferie i Nordjylland med børn – uanset om I er til at holde ferien ude eller hjemme.