Badeferie ved kysten i Nordjylland

Kyst- og badeferie i Nordjylland er noget helt særligt. Gennem mange generationer har kystbyerne i Nordjylland været yndede rejsemål på grund af den særprægede natur, de flotte sandstrande, havet - og ikke mindst - det specielle lys, du finder langs den nordjyske kyst.

undefined

På en kystferie kan både børn, unge og voksne boltre sig ved strand og vand. Er du til fart og fest, er vestkystens byer oplagte feriemål til badeferien – uanset om du er på korttidsvisit eller længere ferie. Ønsker du en badeferie i et roligere tempo, for eksempel med børn, kan byerne og det roligere hav langs østkysten af Nordjylland bidrage til en dejlig og afslappende ferie.

Afstandene i Nordjylland er ikke store, og samtlige destinationer ligger derfor inden for kort rejsevej. Bor du for eksempel på Hotel Fårup i Fårup Sommerland, vil der aldrig være langt til den ene eller anden kystby - uanset om du ønsker at besøge øst- eller vestkysten.

undefined

 

Kystferie i Løkken

Løkken er en af de klassiske badebyer på den nordjyske vestkyst, og Løkken er derfor en oplagt destination på badeferien. Er du til strandliv og hyggelig atmosfære - og måske en lille fest - så er Løkken det rette sted at befinde sig.

undefined

Løkken er kendt og elsket for sin fine badestrand samt de karakteristiske hvide badehuse og fiskerbåde på stranden ved molen. Gennem generationer har feriegæster fra nær og fjern søgt til Løkken for at opleve havet, klitterne og den hyggelig by med strandsand i gaderne.

På en glad sommerdag summer Løkken Strand af liv. Det skumfriske hav inviterer til en dukkert eller en tur på surfbrættet, som det hører sig på en rigtig kystferie.

Løkken er en livlig by i sommermånederne, hvor der arrangeres en lang række aktiviteter for både børn, unge og voksne. Sæsonen byder også på årligt tilbagevendende begivenheder som fx Løkken Koncert. På Løkken Torv og i gågaderne ligger restauranter og caféer med udendørs servering og butikkerne dør om dør og er med til at give en pragtfuld stemning.

Blokhus – den charmerende badeby

På Nordjyllands vestkyst findes en af Danmarks mest kendte og kære badebyer. Blokhus byder på en bred vifte af dejlige oplevelser for både store og små. Byen, der er et tidligere fiskerleje, er nu et internationalt charmerende ferieparadis med hyggelige spisesteder samt gode shopping-muligheder.

undefined

Stranden i Blokhus er ”verdensberømt” og byder på nogle af Nordeuropas bedste strande med fint hvidt sand, lune klitter og brusende blåt hav – et helt perfekt sted at holde badeferie.

undefined

Ud over by og strand, rummer Blokhus mange aktiviteter for både unge, familier og par. Lige op til byen ligger Blokhus Klitplantage, hvor det er muligt at tage på guidede vandreture eller køre MTB. Også mange gallerier og kunsthåndværkere holder til i området - og så ligger forlystelsesparken Fårup Sommerland lige rundt om hjørnet.

 

Lyse strande og rigt byliv i Skagen

Skagen er nok - i international sammenhæng - den mest berømte kyst- og badeby i Nordjylland. Historien er lang og går helt tilbage til Stenalderen, hvor man via arkæologiske fund har kunnet påvise samhandel med Norge.

undefined

Skagens natur er helt unik, og i området omkring Skagen finder du nogle af Danmarks skønneste strande med hvidt sand - faktisk er der intet mindre end 60 kilometer med sandstrande. Skagen er derfor et vidunderligt sted at holde badeferie. Det er også her, du kan opleve det unikke lys, som gennem tiderne har inspireret mange lokale og internationale kunstnere.

Skagen byder endvidere på et levende byliv, både med henblik på shopping og restaurantoplevelser. Er du interesseret i kunst og kultur, er der en bred vifte af inspirerende og spændende museer, som absolut er et besøg værd.

 

Kulturel badeby i Sæby

Sæby ligger på Nordjyllands østkyst, og betegnes af mange som det ”nye Skagen” - dog med et lidt roligere tempo. Sæby har sin helt egen stemning og charme og er i høj grad en kulturby med klosterkirke, renæssanceslot og en bykerne fra middelalderen.

undefined

Foruden at holde badeferie kan du i Sæby by shoppe og nyde et velfortjent måltid på en af byens hyggelige caféer eller restauranter. Eller du kan nyde den dejlige strand, som ligger blot 100 meter fra havnepromenaden, hvor du også finder flere hyggelige caféer og restauranter.

undefined

Gennem mange år har Sæby tiltrukket turister, kurgæster, kunstnere og livsnydere. Og er du til kulturelle oplevelser, kan du besøge Minibyen Sæby, Sæbygård Herregård eller Sæby Kystmuseum - eller blot vandre en tur langs den smukke Sæby Å, hvor du blandt andet kan opleve den pittoreske vandmølle.

Oplev bølgerne i Klitmøller

Klitmøller er et hyggeligt fiskerleje og en levende badeby med dejlig badestrand. Byen rummer indbydende spisesteder og små hyggelige butikker, som blandt andet frister med souvenirs og kunsthåndværk.

Mange af de gamle huse i Klitmøller er bygget i skudefartens storhedstid og står velbevarede, så man fornemmer en atmosfære af gamle tider. I tidernes morgen lå der vandmøller langs åen, og den gamle ”Møllegården” eksisterer stadig som et minde om fortidens hovederhverv, hvor folk i Klitmøller levede af at male korn fra bøndergårdene inde i landet - for derefter at sejle kornet til Norge.

Klitmøller har som feriested og badeby altid været populært, men er nu også blevet intet mindre end verdensberømt. Som følge af de fine surf-muligheder, er Klitmøller blevet surfernes paradis - eller måske bedre kendt som "Cold Hawaii".

Klitmøller lagde nemlig i 2010 vind og bølger til den første udgave af Cold Hawaii PWA World Cup og blev dermed hjemsted for en afdeling af den mest prestigefulde konkurrence i verden inden for windsurfing. Cold Hawaii PWA World Cup finder hvert år sted i september ved Ørhage i Klitmøller, som på denne måde bliver stedet, hvor verdenseliten inden for windsurfing konkurrerer i disciplinen "wave performance".

 

Børnevenlig badeferie i Hals

Feriebyen Hals ligger på den nordjyske østkyst, lige ved indsejlingen til Limfjorden. Hals byder på både hygge i byen og nærhed til en af Danmarks bedste strande, Bisnap Strand.

Hals er en charmerende lille by med hyggelige små gader, havn med udsigt over Limfjorden og Kattegat, historisk skanseanlæg og et stort udvalg af butikker og spisesteder.

undefined

På badeferien i Hals kan du boltre dig på en seks kilometer lang strand, som ligger mellem Hou og Bisnap. Her findes nogle særdeles børnevenlige strande, hvor sandet er hvidt som kridt. Kysten er en barre-kyst, hvilket betyder, at der bliver mere og mere sand med årene, således at der dannes laguner og småøer. Badegæsterne kan dermed være heldig at finde sin egen helt personlige bade-ø.

Kunst og imponerende attraktioner i Lønstrup

Lønstrup er kunstens by. Byen tiltrækker mange kunstnere og kunsthåndværkere, og deres gallerier og arbejdende værksteder præger i høj grad bybilledet. På den krogede hovedgade med de velholdte gamle fiskerhuse finder du malere, glaspustere, keramikere og guldsmede, og her kan du på tæt hold iagttage, hvordan håndværket udføres. Lønstrup byder også på forretninger med antik og retrodesign.

undefined

Naturen viser sig som et fantastisk skue hen over det imponerende Rubjerg Knude Fyr og videre til Mårup Kirkeruin, som blot er nogle af områdets smukke naturperler. Den barske natur med de høje skrænter og det stolte hvide fyrtårn, der står rank mellem sandbakkerne, tiltrækker turister fra store dele af Europa og fra alle dele af Danmark.

Lønstrup byder desuden på en lang række kulinariske oplevelser i vidunderlige omgivelser, således at både øjnene og maven kan blive mættet.

Hygge i fiskerbyen Øster Hurup

Øster Hurup er en gammel fiskerby, som ligger på Nordjyllands østkyst, blot nogle få kilometer syd for Limfjorden. Byen har næsten 1.000 indbyggere i vintermånederne - et tal, som fordobles mange gange i sommersæsonen, hvor byen summer af liv og turister.

I Øster Hurup finder du børnevenlige og rene strande, som er lavvandede. Strandene er derfor helt perfekte til at bygge sandslotte og soppe i vandkanten. Øster Hurup har også en flot havn samt en hovedgade spækket med restauranter, caféer, butikker og diskoteker. Du vil dermed altid kunne finde noget sjovt at lave på badeferien i Øster Hurup 

Aalborg

Aalborg kan nok ikke prale af at være en egentlig badeby - på trods af, at du faktisk kan bade i Limfjordens havnebassin eller tage en tur i friluftsbadet. Men som Nordjyllands ”hovedstad”, bør Aalborg dog absolut nævnes, når man taler om ferie i Nordjylland.

Storbyen ved Limfjorden - i Aalborg er der hele året rundt massevis af gode oplevelser og spændende aktiviteter for både børn og voksne. Uanset om en god ferie for dig betyder spændende attraktioner, timevis af shopping, gastronomi i verdensklasse eller gode, kulturelle oplevelser har Aalborg noget at tilbyde.

Smut forbi den lille hyggelige ø Egholm, der byder på flot natur, som er helt perfekt til skovturen. Det tager blot fem minutter med færgen, som sejler fra Aalborg Vestby. På øen kan du fange krabber fra anløbsbroen, opleve fugleliv langs kysten eller vandre på en af de afmærkede vandreruter. Slut besøget af med et lækkert måltid på Restaurant Kronborg.

 

 

”Must see” naturoplevelser og attraktioner i Nordjylland

Fårup Sommerland

Aalborg Zoo

Råbjerg Mile

Den tilsandede kirke ved Skagen

Grenen

Rubjerg Knude Fyr

Nordsøen Oceanarium

Ørnereservatet

Store Vildmose

Kunsten

Skagens Kunstmuseer