Aktiv ferie i Nordjylland

Er du til aktiv ferie, er Nordjylland det helt rette sted at besøge. Landsdelen byder på en bred vifte af sommerferieaktiviteter og fantastiske naturoplevelser, som lægger op til en lang række muligheder for at bruge kroppen rent fysisk - og koble mentalt helt af.

undefined

Så er du til vilde stier på MTB, skønne oplevelser på golfbanen, vandring langs kysten eller i skov og krat, fiskeri eller hesteridning - alle muligheder for en aktiv familieferie findes i skønne Nordjylland.

Spring på cyklen MTB eventyr

Når programmet står på aktiv sommerferie, så er MTB en lækker aktivitet, hvor du får rørt dig samtidig med at du ser flot natur og kan slikke sol. De senere år er der anlagt et hav af sjove og (mere eller mindre) teknisk krævende MTB-stier i Nordjylland. Stierne er kategoriseret som henholdsvis sorte, røde eller grønne, hvor de sorte er de teknisk mest krævende, og de grønne er teknisk mindst krævende.

undefined

Der er anlagt en række MTB-spor i blandt andet Blokhus, Løkken, Slettestrand, Hals, Rold Skov, Skagen samt flere i skovområderne omkring Aalborg, så der er rig mulighed for at holde en aktiv ferie.

Er du til fart og spænding på to hjul - så er det bare at spænde cykelhjelmen!

 

Golf i skønne omgivelser

Er du bidt af en golfbold, så byder Nordjylland på et hav af golfbaner - næsten 30 steder i Nordjylland kan du svinge golfkøllen og nyde de fantastisk velplejede golfbaner, samtidig får du også frisk luft og motion. Golf er en oplagt sommerferieaktivitet, og helt perfekt til dig, der vil holde en aktiv ferie.

Den varierede nordjyske natur er med til at gøre golfoplevelsen unik - for uanset om du er til golfbaner langs kysten, i kuperet terræn eller i bynære områder, er der noget for dig.

Glem dog ikke det 19. hul - for rigtig mange af de nordjyske golfbaner byder også gode kulinariske oplevelser, som kan give et velfortjent hvil efter mange timer på golfbanen.

 

Vandring langs kyst og skov

Vandring er en dejlig aktivitet, som alle kan være med til på den aktive familieferie. Er du til vandring langs kysten, i skov og krat, på engen eller ved en dejlig skovsø - langs brede grusveje eller små snoede stier? Mulighederne for vandring i Nordjylland er uanede, og kun du bestemmer tempo, længde og rute.

Har du børn med, kan en hyggelig madpakke eller et indlagt stop ved en bålplads med mulighed for at bage snobrød klart anbefales.

undefined

Nogle af de største og flotteste naturområder i Nordjylland omfatter Rold Skov, Råbjerg Mile, Nationalpark Thy, Grenen, Rebild Bakker og Dronninglund Storskov - for ikke at forglemme de fantastiske muligheder der er for vandring langs Øst- og Vestkysten.

 

Fiskeri – få noget på krogen

Finder du roen med fiskestang og snøre, er Nordjylland et sandt fiskeparadis. Regionen tilbyder alle typer af fiskeri - om du ønsker at fiske i havet, fjorde, søer eller åer - mulighederne er der for en aktiv ferie.

Uafhængig af om du foretrækker saltvands- eller ferskvandsfisk, er der mange muligheder for at fange netop de fisk, du er på jagt efter - havørreder, aborre, gedde, hornfisk - eller noget helt femte.

undefined

Vær opmærksom på at Skov- og Naturstyrelsen stiller en række fiskevande til rådighed for lystfiskere - nogle som frit fiskeri, andre som betalingsfiskeri.

Det er bare at kaste snøren - og håbe på fiskelykke…

 

Oplev Nordjylland på hesteryg

Frisk luft, naturoplevelser og familiehygge på fire ben? I Nordjylland findes der en lang række muligheder for at opleve naturen fra hesteryg.

For eksempel er ride-ruten i Nordvendsyssel Danmarks længste ride-rute. Ruten er 200 kilometer lang og går fra Hjørring til Frederikshavn, Hirtshals og videre til Skagen. Her rider man gennem skoven, det åbne landskab, i klitterne og på stranden.

undefined

Du kan medbringe egen hest, eller leje en hest på time-, dags- eller ugebasis. For de allermindste findes der også mange steder, hvor man kan hygge sig med ponyridning.